Το καλύτερα φυλασσόμενο μυστικό στον κόσμο: Να πώς φτιάχνεται η Coca-Cola-φωτό

87

Η Coca – Cola, το δημοφιλέστερο αναψυκτικό στον κόσμο, πρωτοκυκλοφόρησε στην αγορά το 1915. Σήμερα, το επιλέγουν 1.9 δισ. φορές την ημέρα σε περισσότερες από 200 χώρες του κόσμου. Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν έχει καταφέρει να την αντιγράψει. Ποιο είναι το μυστικό της;

Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για τις αρωματικές ύλες και τον τρόπο που αυτές προστίθενται στα υπόλοιπα συστατικά! Κανείς – εκτός από τους υπεύθυνους της Coca-Cola- δε μπορεί να ξέρει τι αρώματα χρησιμοποιούνται και πως ακριβώς επεξεργάζονται, ώστε να δίνουν αυτή την μοναδική γεύση στο συγκεκριμένο ρόφημα.

Αυτό είναι το πιο καλά φυλασσόμενο μυστικό της βιομηχανίας. Τόσο καλά που όταν η κυβέρνηση της Ινδίας απαίτησε το 1977 από την Coca-Cola να το αποκαλύψει για να συνεχίσει να λειτουργεί στην τεράστια αγορά της, η εταιρία δεν είχε κανέναν δισταγμό να αποσυρθεί στη στιγμή από την Ινδία!

Όλοι οι ειδικοί φαίνεται ωστόσο να συμφωνούν πως ο εμπορικός αντίκτυπος της Coke και η ηγετική της θέση στην αγορά έχουν πολύ να κάνουν με το μυστήριο που συνεχίζει να περιβάλλει τη μυστική της συνταγή. «Η ίδια η ιδέα του μυστηρίου συγκεντρώνει την προσοχή, κι αυτό αναγνωρίζεται συχνά ως στοιχείο της ποιότητας», μας λέει ο κοινωνικός ψυχολόγος και καθηγητής του London School of Economics, Ben Voyer, «ο τυπικός καταναλωτής θεωρεί πως πρέπει να είναι πολύτιμο το προϊόν για να κάνουν όλα αυτά ώστε να προστατεύσουν τη συνταγή του».

Δείτε παρακάτω ένα από τα πιο αναλυτικά βίντεο που δημιούργησε το National Geographic για το πώς φτιάχνεται η αγαπημένη σε όλους μας Coca-Cola

newmoney.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ