Το κεντροαριστερό ΚΙΝ.ΑΛ. θέλει να στηρίξει ξανά Τατούλη…!!! ο απόλυτος πολιτικός ξεπεσμός…!

82

Οι διαφορετικές οπτικές που συνυπάρχουν εδώ και καιρό εντός του ΚΙΝΑΛ δεν αποτελούν μυστικό. Υπάρχουν πολλά στελέχη του κόμματος που δε βλέπουν γιατί θα πρέπει το ΚΙΝ.ΑΛ. να πάει «απέναντι» στην υποψηφιότητα του νυν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, δεδομένου ότι στελέχη του συμμετέχουν στη διοίκηση της αιρετής Περιφέρειας, και έτσι δεν επιθυμούν την αποσυσπείρωση των ψηφοφόρων. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η άποψη του μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Τάσου Αποστολόπουλου, αλλά κι αρκετών άλλων, ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πρέπει να στηρίξει ένα δικό του υποψήφιο.

Η καθυστέρηση ανακοίνωσης από πλευράς Κινήματος Αλλαγής υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου έχει έντονα προβληματίσει τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος αυτού.
Ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει ελπίδες σε στελέχη του Κινήματος Αλλαγής που κατέχουν θέση θεσμική ή έμμισθη και βρίσκονται στο συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη ότι τελικά το Κίνημα Αλλαγής δε θα βάλει  υποψήφιο ή θα στηρίξει, στην καλύτερη περίπτωση γι΄αυτούς, τον νυν Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αρχικά το Κίνημα Αλλαγής ήθελε να κατεβάσει για υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου ένα πρόσωπο της κεντρικής πολιτικής σκηνής και προσανατολιζόταν ανάμεσα στο Γιάννη Μανιάτη, στο Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, και στον Λεωνίδα Γρηγοράκο που σήμερα είναι βουλευτές. Ακούστηκε κάποια στιγμή και το όνομα του Παύλου Χρηστίδη.
Κάποιοι μάλιστα απ΄ αυτούς είχαν και τη βούληση να διεκδικήσουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Όμως, στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούνε ότι μαζί με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα έχουμε και εθνικές εκλογές και αυτά τα στελέχη θέλουν να τα ρίξουν σε μια τέτοια περίπτωση στη μάχη των εθνικών εκλογών που είναι κομβική γα την παραπέρα πορεία του Κινήματος Αλλαγής.
Αυτός πιθανόν είναι και ο λόγος που το Κίνημα Αλλαγής καθυστερεί να ανακοινώσει υποψήφιο Περιφερειάρχη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Από εκεί και μετά σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκεντρώσαμε στην Χαριλάου Τρικούπη έχουν φτιάξει μια δεύτερη λίστα υποψηφίων προκειμένου στην περίπτωση που εκτιμηθεί οριστικά ότι μαζί με τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα έχουμε και εθνικές να επιλέξουν υποψήφιο ένα από τα πρόσωπα της λίστας αυτής.
Ανάμεσα στα πρόσωπα της λίστας αυτής είναι και οι:
 Άγγελος Μανωλάκης  πρώην Νομάρχης Κορινθίας και πρώην Βουλευτής, Κουσελάς Δημήτρης πρώην Βουλευτής Μεσσηνίας, Ροβέρτος Σπυρόπουλος πρώην Βουλευτής Αρκαδίας, Ρέππας Δημήτρης πρώην Βουλευτής Αρκαδίας, Γιώργος Πουλοκέφαλος πρώην Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, Αποστολόπουλος Τάσος πρώην Περιφερειάρχης, Γιάννης Μπουντρούκας πρόεδρος επιμελητηρίου Αρκαδίας, Μενέλαος Γερονικολός επιχειρηματίας και αρκετοί άλλοι.
Σε κάθε περίπτωση τα χρονικά περιθώρια έχουν στενεύσει για το Κίνημα Αλλαγής και αν μέσα στις δυο επόμενες εβδομάδες δεν έχει ξεκαθαρίσει τη στάση του είναι φανερό ότι θα μπει σε μια εσωστρέφεια και θα ζήσουμε φαινόμενα συγκρουσιακά ανάμεσα στα στελέχη του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ