Το φθινόπωρο του 2019 οι αυτοδιοικητικές εκλογές…στην Κόρινθο έχουμε ξεκινήσει από χθές…!

92
 Κλείδωσε» η μετάθεση των αυτοδιοικητικών εκλογών για το φθινόπωρο του 2019 και η σχετική ρύθμιση προβλέπεται τελικά να συμπεριληφθεί στις αλλαγές που προωθούνται για το θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.Οπως ενημέρωσε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης («Real» FM), «αυτό που έχουμε καταρχήν συμφωνήσει στο πλαίσιο της κυβέρνησης και θα αποτυπωθεί στην επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, μαζί με τις αλλαγές του “Καλλικράτη”, είναι η μετάθεση για λίγους μήνες της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών, να πάει δηλαδή το φθινόπωρο αντί για τον Μάιο του 2019».

Ο «Καλλικράτης» προβλέπει κοινή ημερομηνία για ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές, εν προκειμένω τον Μάιο του επόμενου έτους.

Ο υπουργός έχει ταχθεί υπέρ της αποσύνδεσης των δύο εκλογικών διαδικασιών, κάτι που έχει αποτελέσει στο παρελθόν αίτημα πλήθους αυτοδιοικητικών στελεχών.

Η μετάθεση των εκλογών για λίγους μήνες -δεν διευκρίνισε ο υπουργός για ποιον φθινοπωρινό μήνα προορίζονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές- συνεπάγεται ότι οι νέες δημοτικές και περιφερειακές διοικήσεις θα αναλάβουν καθήκοντα από 1/1/2020.

Παράλληλα, ενισχύεται το σενάριο για «διπλές κάλπες» (εθνικές και αυτοδιοικητικές εκλογές) τον Σεπτέμβριο του 2019, οπότε και ολοκληρώνεται η κυβερνητική τετραετία.

Ωστόσο, το ζήτημα που «καίει» τον κόσμο της Αυτοδιοίκησης αυτή τη στιγμή είναι ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας.

Αναφέροντας ότι η προκήρυξη θα βγει «από μέρα σε μέρα», ο υπουργός εκτίμησε ότι ο διαγωνισμός «θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Μάρτη», τηρώντας έτσι το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ