Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Έτσι σκότωσε ο σκύλος το βρέφος- Τα σπαρακτικά ουρλιαχτά της μάνας

83

 

Το σκυλί δολοφόνος που εικονίζεται στην εικόνα είναι αυτό που κατασπάραξε το τριών μηνών κοριτσάκι στα “Γλυκά Νερά”

Τα δραματικά λεπτά και όσα έγιναν μέσα στο σπίτι στην οδό Κυκλάδων όπου το ροτβάιλερ κατασπάραξε ένα μωρό δύο μηνών περιέγραψε στους αστυνομικούς η μητέρα του βρέφους.

Σύμφωνα με το CNN Greece και την δημοσιογράφο, Μίνα Καραμήτρου, η γυναίκα είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και μαζί της βρίσκεται γιατρός και ψυχολόγος.

Η αστυνομία που κλήθηκε στο νοσοκομείο μετέφερε τη μητέρα στο αστυνομικό τμήμα Παιανίας, όπου παραμένει, σε κατάσταση σοκ και δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση για να ρίξει φως στο πως έγινε η επίθεση του ροτβάιλερ της οικογένειας στο βρέφος.

Δίπλα στη μητέρα βρίσκεται συνεχώς ψυχολόγος της αστυνομίας. Η 35χρονη δεν μπορεί να αντέξει τον πόνο της απώλειας του μόλις δυο μηνών παιδιού της. Το νεογέννητο κοριτσάκι ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας. Το ζευγάρι έχει και τρία αγόρια.

Η γυναίκα δεν είναι σε κατάσταση να μιλήσει στους αστυνομικούς. Από το σοκ λιποθυμά συνέχεια και όταν συνέρχεται τα ουρλιαχτά της «το παιδί μου, το παιδί μου» ακούγονται παντού και ραγίζουν καρδιές.

Όπως είπε στους αστυνομικούς, το πρωί ο σύζυγός της είχε φύγει για τη δουλειά του, η ίδια ήταν στο μπάνιο και καθάριζε και το βρέφος βρισκόταν στο σαλόνι.

Το ροτβάιλερ ήταν στο μπαλκόνι και ξαφνικά έσκισε τη σίτα της πόρτας, εισέβαλε στο σπίτι και άρπαξε το μωρό.

Προτού η μητέρα προλάβει να βγει από το μπάνιο, ήταν ήδη αργά. Μάλιστα, οι γιατροί που λίγο αργότερα εξέτασαν το μωρό στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εντόπισαν ακόμα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο δύο μηνών κοριτσάκι από τα χτυπήματα σε τοίχους και έπιπλα.

Αυτήν την ώρα για κάθε εξέλιξη ενημερώνεται ο εισαγγελέας, σχηματίζεται δικογραφία και θα αποφασίσει ο δικαστικός λειτουργός για τη συνέχεια της υπόθεσης.

 

Το χρονικό

Η ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το πρωί της Πέμπτης στα Γλυκά Νερά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σκύλος ήταν στο σπίτι της οικογένειας και κάτω από άγνωστες συνθήκες επιτέθηκε και άρχισε να δαγκώνει το μωρό στο πρόσωπο.

Η μητέρα του το μετέφερε στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα, ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Το βρέφος είχε αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις – Το ιατρικό ανακοινωθέν

Βρέφος δύο μηνών άφησε την τελευταία του πνοή από επίθεση του σκύλου της οικογένειας. Στο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρεται πως το παιδί έφερε εκδορές και εκχυμώσεις σε όλο τον κορμό του, ενώ οι γονείς του κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Σύμφωνα με τους γείτονες, το σκυλί βρισκόταν συνεχώς στο μπαλκόνι.

Το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν στο οποίο αναφέρεται πως το βρέφος που δέχτηκε επίθεση από το ροτβάιλερ της οικογένειάς του, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα, δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, ενώ δεν έφερε αποτέλεσμα η καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών που ακολούθησε.

Το ιατρικό ανακοινωθέν:

«Σήμερα το πρωί στις 09.40 πμ, βρέφος θήλυ 2 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας από τη μητέρα του.

Κατά την αντικειμενική εξέταση δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις.

Αμέσως μετά την εισαγωγή του στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών χωρίς αποτέλεσμα.

Η σωρός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία».

«Είδα τη μητέρα να τρέχει»

Όπως περιέγραψε, κάτοικος της περιοχής στα Γλυκά Νερά και γείτονας της οικογένειας, δεν άκουσε το παιδί να κλαίει αλλά το μόνο που είδε ήταν αίματα και την 35χρονη να τρέχει με το παιδί στα χέρια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σκυλί φαινόταν άγριο και συνήθως το είχαν στο μπαλκόνι του διαμερίσματος στον πρώτο όροφο, όπου μένει η οικογένεια.

«Με το που βγήκα έξω, βλέπω την κυρία να βγαίνει έξω τρέχοντας με το μωρό στα χέρια και να μπαίνει στο αυτοκίνητό της. Δεν πρόλαβα ούτε να τη ρωτήσω τι συμβαίνει. Είδα αίματα. Δεν άκουσα κιχ από το μωρό. Άκουσα μετά ότι ο σκύλος επιτέθηκε στο μωρό. Είδα μόνο αυτό. Την κυρία να τρέχει με το μωρό, προφανώς για να πάει στο νοσοκομείο. Φαίνεται άγριο σκυλί. Το είχε στο μπαλκόνι. Είναι ροτβάιλερ νομίζω. Πρόσφατα είχε γεννήσει η κυρία κι απ’ ό,τι ξέρω είχε δύσκολη εγκυμοσύνη», τόνισε.

Με αφορμή τον θανάσιμο τραυματισμό του βρέφους η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου, Αθηνά Τραχήλη μιλώντας στο enikos.gr δήλωσε ότι “κανένα ζώο δεν γεννιέται επικίνδυνο, παίζουν ρόλο πάρα πολλοί παράγοντες στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του. Ανάλογα με την εκπαίδευση που θα λάβει και τις διεργασίες που θα έχει υποστεί, μπορεί να εκδηλώσει επιθετικότητα”.

Η κ. Τραχήλη τόνισε ότι “το ροτβάιλερ είναι σκύλος-φύλακας που τον βάλαμε στο σπίτι και τον κάναμε ζώο συντροφιάς” επισημαίνοντας πως “στην κατηγοριοποίηση που έχει γίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ράτσες των σκύλων ανάλογα με την επικινδυνότητά τους, τα ροτβάιλερ βρίσκονται στην κατηγορία με τα ζώα που εμφανίζουν τις περισσότερες επιθέσεις”.

“Ενόψει αλλαγής νομοθετικού πλαισίου είναι ευκαιρία να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις”, πρόσθεσε η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου.

Σε φιλοζωική το ροτβάιλερ

Το σκυλί φαινόταν άγριο και ήταν συνεχώς στο μπαλκόνι του διαμερίσματος στον πρώτο όροφο του οικήματος όπου μένει η οικογένεια, σύμφωνα με όσα δήλωσε γείτονάς τους.

Το σκυλί παρέμεινε στο μπαλκόνι και μετά το περιστατικό, έως ότου να αποφασιστεί η τύχη του. Το μεσημέρι, η ασφάλεια μπήκε στο σπίτι και παρέδωσε το ροτβάιλερ σε ανθρώπους φιλοζωικής.

Το σκυλί, ο Βύρωνας όπως το λένε, μεταφέρθηκε σε φιλοζωική στο Κορωπί, όπου θα εξεταστεί από κτηνιάτρους.

Εκείνοι θα κρίνουν σε ποια κατάσταση είναι το ροτβάιλερ, θα ενημερώσουν τον εισαγγελέα και αφού περάσει και από ειδική επιτροπή θα ληφθεί η απόφαση για το αν θα θανατωθεί ή όχι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ