Τρεις συνταγές με άρωμα Ανατολής…Σοροπιαστό κανταΐφι κιουνεφέ με κριτσανιστό φύλλο και μαστιχωτό τυρί που λιώνει στο στόμα!

93

Οι σημερινές μας συνταγές έχουν εξωτικό άρωμα Ανατολής με το πιο διάσημο και διαδεδομένο φαγητό στον Αραβικό και όχι μόνο κόσμο, που είναι το κεμπάπ. Η λέξη «κεμπάπ» προέρχεται από την αντίστοιχη Αραβική λέξη, αν και για την καταγωγή της ερίζουν τόσο οι Ιρανοί, όσο και οι Τούρκοι.

Kantaifi-kiounefe
Είναι ένα πιάτο που το βρίσκουμε σε όλο τον κόσμο, άλλοτε σε μακρόστενα κομμάτια και άλλοτε τυλιγμένο γύρω από σουβλάκι. Το κεμπάπ μαγειρεύεται παραδοσιακά με αρνίσιο
κρέας, αλλά και με χοιρινό, βοδινό ακόμα και κοτόπουλο.
Πάντα συνοδεύεται με σάλτσα συνήθως γιαουρτιού για να δροσίζει το πικάντικο της γεύσης του. Στο Δυτικό κόσμο το βρίσκουμε σε παραλλαγές με σάντουιτς, με μπέργκερ, ακόμα και μόνο με λαχανικά για χορτοφάγους.
Στο κεμπάπ μπορούμε να προσθέσουμε τα μπαχαρικά που μας ταιριάζουν για να είναι το γευστικό αποτέλεσμα όσο έντονο θέλουμε.
Η συνταγή που σας δίνω σήμερα είναι ένα κεμπάπ προσαρμοσμένο στις γεύσεις μας. Ο συνδυασμός του με την σάλτσα γιαουρτιού, τις πίτες, τις ντοματούλες και τα λαχανικά είναι ιδανικός για ένα χορταστικό κυρίως πιάτο.
Η σαλάτα με τα πολλά κρεμμύδια συνηθίζεται πολύ στη κουζίνα της Τουρκίας χωρίς το σπανάκι. Το πορτοκάλι με την υπόξινη γεύση του εξισορροπεί τη γλύκα των κρεμμυδιών και το άρωμα του σουμάκ δίνει τον ανατολίτικο τόνο.

Μαζί με τις προηγούμενες συνταγές που είχαν άρωμα Ανατολής, σας προτείνω και μία συνταγή για ένα παραδοσιακό ανατολίτικο γλυκό. Είναι ένα γλυκό που πρωτοδοκίμασα στην Ιορδανία και στη συνέχεια στην Κωνσταντινούπολη, εκεί που η γεύση του ήταν και η αυθεντική. Εννοείται ότι το δοκίμασα σε διάφορα ζαχαροπλαστεία !
To Κιουνεφέ είναι ένα γλυκό της Ανατολής το οποίο στην πρωτότυπη συνταγή φτιάχνεται με τυρί τύπου dil peyniri. Είναι ένα τυρί που πωλείται στην Τουρκία σε κορδόνια.
Είναι από τα ανατολίτικα γλυκά που χρησιμοποιούν υλικά της μαγειρικής, όπως και το Ταβούκ Γιοκσού, που γίνεται με στήθος βρασμένου κοτόπουλου και είναι πολύ δημοφιλές
στη γείτονα χώρα.
Μπορεί να προετοιμαστεί νωρίτερα, να συντηρηθεί στη κατάψυξη και να ψηθεί την ημέρα που θα σερβιριστεί.
Το Κιουνεφέ είναι προτιμότερο να καταναλώνεται αμέσως μετά το ψήσιμο, γιατί λόγω του τυριού δεν μπορεί να διατηρηθεί πολλές ημέρες.

Καλή επιτυχία! ! !

H συνέχεια εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ