Οι σημερινές μας συνταγές έχουν εξωτικό άρωμα Ανατολής με το πιο διάσημο και διαδεδομένο φαγητό στον Αραβικό και όχι μόνο κόσμο, που είναι το κεμπάπ. Η λέξη «κεμπάπ» προέρχεται από την αντίστοιχη Αραβική λέξη, αν και για την καταγωγή της ερίζουν τόσο οι Ιρανοί, όσο και οι Τούρκοι.
Είναι ένα πιάτο που το βρίσκουμε σε όλο τον κόσμο, άλλοτε σε μακρόστενα κομμάτια και άλλοτε τυλιγμένο γύρω από σουβλάκι. Το κεμπάπ μαγειρεύεται παραδοσιακά με αρνίσιο
κρέας, αλλά και με χοιρινό, βοδινό ακόμα και κοτόπουλο.
Πάντα συνοδεύεται με σάλτσα συνήθως γιαουρτιού για να δροσίζει το πικάντικο της γεύσης του. Στο Δυτικό κόσμο το βρίσκουμε σε παραλλαγές με σάντουιτς, με μπέργκερ, ακόμα και μόνο με λαχανικά για χορτοφάγους.
Στο κεμπάπ μπορούμε να προσθέσουμε τα μπαχαρικά που μας ταιριάζουν για να είναι το γευστικό αποτέλεσμα όσο έντονο θέλουμε.
Η συνταγή που σας δίνω σήμερα είναι ένα κεμπάπ προσαρμοσμένο στις γεύσεις μας. Ο συνδυασμός του με την σάλτσα γιαουρτιού, τις πίτες, τις ντοματούλες και τα λαχανικά είναι ιδανικός για ένα χορταστικό κυρίως πιάτο.
Η σαλάτα με τα πολλά κρεμμύδια συνηθίζεται πολύ στη κουζίνα της Τουρκίας χωρίς το σπανάκι. Το πορτοκάλι με την υπόξινη γεύση του εξισορροπεί τη γλύκα των κρεμμυδιών και το άρωμα του σουμάκ δίνει τον ανατολίτικο τόνο.