Υπάρχει ένα μόνο ερώτημα που θα απαντηθεί τη Κυριακή… τα υπόλοιπα είναι παρασκήνιο και λόγια που βγάζουν γέλιο

67

 

Είναι από τις λίγες φορές που συμφωνούμε με την αγωνία του κ. Μπαλάφα της Συμμαχίας Πολιτών. Ο κ. Νανόπουλος που είναι 2ος στη Κόρινθο και έχοντας πάρει συνολικά 25% και 8 από τους 33 συμβούλους στο ΔΣ, δε μπορεί να μιλάει ούτε για νίκη, ούτε για αλλαγή στο δήμο. Είναι λογικό να γίνεται προσπάθεια να πάρει υψηλό ποσοστό στο 2ο γύρο για να ξεχαστεί λιγάκι ότι θα εκλεγεί σαν ένα προϊόν καραμπόλας της απλής αναλογικής και όχι επειδή οι δημότες τον προτίμησαν. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή, η πρώην πορεία ευθύνης έχει τη πλειοψηφία στο ΔΣ και ότι ο νέος δήμαρχος θα χρειαστεί να συνεργαστεί με το χθες για να μπορέσει να κυβερνήσει.
Αν εκλεγεί ο κ. Νανόπουλος, θα συνεργαστεί με όλους όσους εκθείαζαν μέχρι πρόσφατα τον κ. Πνευματικό και με όλους όσους ήταν απέναντι στον κ. Νανόπουλο το 2014. Η αλλαγή έγινε εντός της Συμμαχίας Πολιτών με πρώτο τον κ. Μπαλάφα ο οποίος το 2014 είχε εστιάσει την προεκλογική του καμπάνια στην επιχειρηματική δράση του κ. Μουρούτσου και τον κ. Ντιγκιρλάκη τον οποίο, χάριν της στήριξης προς τον κ. Νανόπουλο, τώρα εκθειάζει ενώ τότε είχε «ξεσκίσει» πολιτικά.
Υπάρχει πράγματι σοβαρότατη πιθανότητα να εκλεγεί δήμαρχος ο κ. Νανόπουλος πατώντας στη συνεπή στάση των κυρίων Καλλίρη και Σταυρέλη που πήραν θέση, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Ξέρουν όμως όλοι ότι η Κόρινθος δεν έχει αποφασίσει ποιον θέλει για δήμαρχο αλλά ποιον ίσως δεν θέλει. Είναι άλλο πράγμα να εισπράττεις τη θετική ψήφο και αποδοχή του κόσμου και τελείως διαφορετικό να απολαμβάνεις την τύχη να εισπράξεις το αποτέλεσμα μίας αρνητικής ψήφου.
Υπάρχει ένα μόνο ερώτημα που θα απαντηθεί τη Κυριακή. Οι πολίτες αποφασίζουν οι ίδιοι ή ακολουθούν κατευθύνσεις από ανθρώπους που εκφράζουν τις προσωπικές τους πικρίες ή πολιτικές επιδιώξεις ; Οι πολίτες ψηφίζουν για δήμαρχο ή παρασύρονται από το τσουνάμι που φέρνει η αλλαγή της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ ; Αν γίνεται μία αλλαγή, αυτή είναι ξεκάθαρη και αφορά τις εθνικές εκλογές. Αν η αλλαγή είναι ότι κάποιοι άρχισαν να πίνουν canal dive, τότε είναι προφανές τι αλλαγή έχουν στο μυαλό τους. Το πάθος για εξουσία ξεπερνάει πολιτικές αρχές.
Απόδειξη των παραπάνω αποτελεί η πολύ καλή δήλωση του κ. Σταυρέλη. Ο κ. Σταυρέλης είπε ότι του έδωσαν και του έταξαν γη και ύδωρ αλλά ο ίδιος προς τιμή του δεν ενέδωσε. Έχουμε λοιπόν επίσημη καταγραφή ότι υπάρχει παρασκήνιο με ταξίματα και αλισβερίσια. Ποια αλλαγή και κουραφέξαλα λέτε στο κόσμο ; Υπάρχει έστω μία ανακοίνωση που να μιλάει για προγραμματική συμφωνία ;
Καμία αλλαγή δεν σχετίζεται με το πρόσωπο του δημάρχου. ΟΙ αλλαγές έρχονται από το λαό καθαρά και στη κάλπη όπως έγινε στις ευρωεκλογές. Τα υπόλοιπα είναι παρασκήνιο, παζάρια και λόγια που βγάζουν γέλιο. Όλα δείχνουν ότι υπάρχει πιθανότητα αλλαγής εντός ΔΣ που θα έρθει αναγκαστικά λόγω της απλής αναλογικής και μερικών νέων προσώπων που εκλέγονται. Μη σας ξεφεύγει ότι όσοι δοκιμάστηκαν στην αντιπολίτευση από τη Συμμαχία Πολιτών όπως και οι φωνακλάδες και αυτοδιοριζόμενοι καθοδηγητές, οι ‘’πολύ’’ του συνδυασμού, δεν εξελέγησαν. Έχουν αρχίσει ήδη να κατηγορούν την απλή αναλογική και βέβαια δεν τους έχετε ακούσει να λένε λέξη για τη ΝΔ. Και στη Συμμαχία Πολιτών και στη Πορεία Ευθύνης εξελέγησαν οι ξεκάθαροι νεοδημοκράτες που κρατάνε χαμηλούς τόνους. Αυτή είναι μία αλλαγή που θέλουν οι πολίτες που ξέρουν ποιους αφήνουν εκτός.
Η επιχείρηση ‘’σώστε τον Νανόπουλο’’ γιατί στη Κόρινθο είναι 2ος και τι πολιτικό κύρος θα έχει αύριο αν εκλεγεί, είναι σε εξέλιξη. Αν συμβεί, δεν θα έχει αντίκτυπο στην πραγματική λειτουργία του δήμου και του ΔΣ και να δείτε πόσες φορές θα του το θυμίσουν στο μέλλον. Και δε φταίει η απλή αναλογική χάριν στην οποία έχει πιθανότητες να εκλεγεί.

Ο Παράδοξος_

Ανοικτό Περιοδικό-facebook.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ