Φοιτητικές εκλογές 2019: Τα αποτελέσματα

89

Πρώτη δύναμη η ΔΑΠ με τα έως τώρα αποτελέσματα δεύτερη η Πανσπουδαστική

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φαίνεται να κατακτά για 33η συνεχόμενη φορά την πρωτιά στις φοιτητικές εκλογές, στις οποίες η συμμετοχή κατέγραψε μικρή άνοδο.

Με τη μέχρι στιγμής ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στα πανεπιστήμια, η ΔΑΠ συγκεντρώνει πάνω από 40% (49% σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ίδιας) και ακολουθεί η ΠΚΣ, με ποσοστό πάνω από 20% (25,17% σύμφωνα με την ίδια). Ακολουθούν η ΕΑΑΚ (9% σύμφωνα με τη ΔΑΠ, 8,24% σύμφωνα με την ΠΚΣ) και η ΠΑΣΠ (8% σύμφωνα με τη ΔΑΠ, 7,65% σύμφωνα με την ΠΚΣ). Σε χαμηλό ποσοστό, κοντά στο 1%, το ΜΠΛΟΚΟ, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχη η εικόνα και στα ΤΕΙ, με τη ΔΑΠ να έρχεται πρώτη, δεύτερη την ΠΚΣ και τρίτη την ΠΑΣΠ.

Εκκρεμούν ακόμη οι περισσότεροι πολυπληθείς φοιτητικοί σύλλογοι, των οποίων η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Κάποτε οι φοιτητικές εκλογές ήταν ένα γεγονός με μεγάλη σημασία, αναμφίβολα γεγονός που το αποτέλεσμα της επηρέαζε  και τις εθνικές εκλογές σε μεγάλο βαθμό .
Στις μέρες μας όμως είναι εντελώς απαξιωμένες, δεν ασχολείται κανένας μαζί τους και πάνω απ’ όλα οι ίδιοι οι φοιτητές.

Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές κατά τις οποίες οι φοιτητικές παρατάξεις -ειδικά των κομμάτων εξουσίας- διαγωνιζόταν ποια θα βγάλει την πιο προκλητική -άθλια σεξιστική δηλαδή- αφίσα. για τα πάρτι που οργάνωναν, τότε που τα τηλεοπτικά ΜΜΕ είχαν ζωντανές συνδέσεις με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μεταδίδοντας αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών και σχετικές δηλώσεις πολιτικών.

Εδώ και χρόνια η παρακμή και η σήψη της αστικής πολιτικής έχει τις παρενέργειες και στον φοιτητικό χώρο. Αν μάλιστα σήμερα δεν σημειωνόταν κάποια επεισόδια, κανένα ΜΜΕ δεν θα ασχολιόταν με το ότι σήμερα έγιναν φοιτητικές εκλογές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ