Φορολογικές δηλώσεις 2019: Επισήμως παράταση!

67

Παράταση έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στην προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις. Η προθεσμία για να δηλώσουν οι φορολογούμενοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) τα εισοδήματα για το 2018 λήγει στις 29 Ιουλίου.

Από την προηγούμενη εβδομάδα είχε γίνει γνωστή η πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να δώσει παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις. Αιτία η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Την απόφαση για την παράταση στις φορολογικές δηλώσεις υπέγραψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μπορεί η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων να πήρε… αναβολή αλλά δεν ισχύει το ίδιο για την πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος. Αυτή θα πρέπει να καταβληθεί στις 31 Ιουλίου εκτός κι αν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση. Δεδομένου, όμως, ότι η Βουλή θα παραμείνει ανοιχτή για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμη, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Έρχονται κι εκλογές άλλωστε.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την απόφαση για τις φορολογικές δηλώσεις

1. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των φυσικών προσώπων του άρθρου 3 του ν. 4172/2013, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.

2. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2018 των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ν. 4172/2013, που δεν έχουν υποβληθεί μέχρι τη δημοσίευση της παρούσας και των οποίων η προθεσμία υποβολής δεν έχει λήξει, παρατείνεται μέχρι την 29η Ιουλίου 2019.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ