Χάος με τις επανακαμετρήσεις – Ατελείωτο μέτρημα σταυρών και ψήφων στο Πρωτοδικείο!

112

Δεκατρείς μέρες μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και όχι μόνο δεν υπάρχει τελική και οριστική ανακήρυξη εκλεγμένων, αλλά είναι τόσες πολλές οι ενστάσεις για την καταμέτρηση, που είναι άγνωστο πότε θα τελειώσει αυτή η χαοτική διαδικασία!

Και σήμερα Σάββατο, όπως και τις επόμενες ημέρες, θα συνεχιστεί η καταμέτρηση που είναι μια πολύ δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.

Όπως έχει σημειώσει το “Καλημέρα Αρκαδία“, είναι δεκάδες οι αιτήσεις για επανακαταμέτρηση σταυρών στην Περιφέρεια και τους Δήμους.

Μάλιστα, η προθεσμία για να υποβάλλει κάποιος υποψήφιος αίτηση λήγει την Κυριακή που σημαίνει ότι ο αριθμός ενδεχομένως να αυξηθεί περαιτέρω!

Σε κάθε περίπτωση, το μέτρημα θα συνεχιστεί όλο το Σαββατοκύριακο, ενώ πολλές αιτήσεις θα εξεταστούν –μέσα από την επανακαμέτρηση- και την επόμενη εβδομάδα!

Ο όγκος είναι τεράστιος για τους δικαστικούς και είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν υποβάλλει αιτήσεις ακόμα και εκλεγμένοι σύμβουλοι, αλλά και υποψήφιοι σύμβουλοι που έλαβαν ελάχιστους σταυρούς και δεν υπάρχει περίπτωση να είναι σε εκλόγιμη θέση, ακόμα και μετά την επανακαταμέτρηση.

Κάποιοι ζητούν επανακαταμέτρηση για συγκεκριμένα τμήματα και κάποιοι για όλα!

Την ίδια ώρα, έχουν προκύψει και άλλα ζητήματα, αφού υπήρξαν περιπτώσεις που οι σταυροί δεν εμφανίζονται περασμένοι τελικά στο ηλεκτρονικό σύστημα, αν και είχαν καταγραφεί στο τηλεγράφημα από το εκλογικό τμήμα.

Μέσα από αυτή την διαδικασία, είναι πιθανό να προκύψουν ανακατατάξεις σε όσα ξέρουμε για τη σύνθεση  αλλά και για τα πρόσωπα που εκλέγονται στο περιφερειακό συμβούλιο.  

www.kalimera-arkadia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ