Χρυσός ο Παπαστάμος στα 400 μέτρα

75

Ο Απόστολος Παπαστάμος σήκωσε για ακόμα μία φορά στα ύψη την Ελληνική σημαία, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στα 400μ μικτή ομαδική, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Εφήβων-Νεανίδων.

Έλληνας κολυμβητής ήταν ασταμάτητος και κανένας δεν μπορούσε να τον φτάσει, καταλαμβάνοντας την 1η θέση με επίδοση 4:15:18, η οποία είναι Πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, πιάνοντας παράλληλα το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. Την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσε ο Ρώσος Μπορόντιν (2ος) με χρόνο 4:17.09 και ο  Γάλλος Μαρσάντ (3ος) με 4:17.22.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, Απόστολος Παπαστάμος, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη σημερινή μου επίδοσή, κλείνοντας τους αγώνες με τον καλύτερο τρόπο. Μια συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα όνειρο που είχα από μικρός, είχαμε δουλέψει αρκετά πάνω σε αυτό και στο τέλος δικαιωθήκαμε. Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους στάθηκαν στο πλάι μας σε αυτή τη διαδρομή και να συγχαρώ όλα τα παιδιά της αποστολής, καθώς ήταν η καλύτερη των τελευταίων ετών».

Για την επιτυχία αυτή μίλησε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, αναφέροντας τα εξής: «Είναι μεγάλη επιτυχία για την Ελληνική Κολύμβηση, αποδεικνύοντας ότι έχει εκπρόσωπο, όχι μόνο στην κορυφή, αλλά και τη βάση της. Συγχαρητήρια στον Απόστολο, στον προπονητή του, αλλά και σε όλους όσους ήταν δίπλα του. Αποδείχθηκε ότι ο «μικρός» ακολουθεί τα βήματα του «μεγάλου». Ήταν αναμενόμενο το χρυσό μετάλλιο και η παρουσία του ήταν εξαιρετική. Είναι σπουδαίο να κρατάνε τα νέα παιδιά τη σημαία στον ιστό της».

Με τη σειρά του, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Σαρακατσάνης, τόνισε: « Είμαι συγκινημένος για το παλικάρι αυτό. Όχι μόνο κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, αλλά σε τόσο μικρή ηλικία κατάφερε να πιάσει το όριο για τους ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο.  Η Κολυμβητική Ομοσπονδία είχε εντοπίσει τον συγκεκριμένο αθλητή πολλά χρόνια πριν, γνωρίζοντας το ταλέντο του και μέχρι που μπορεί να φτάσει. Το χρυσό μετάλλιο ήταν αναμενόμενο σε αυτό το αγώνισμα, όχι όμως και στα 200μ μικτή ατομική. Είναι μεγάλη επιτυχία. Συνολικά θεωρώ ότι η αποστολή μας πέτυχε το στόχο της στο Καζάν, καθώς τα αποτελέσματα ήταν θετικά στο σύνολό τους».

Πηγή: gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ