Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Στυμφαλία – Εμποροπανήγυρη στα Κιόνια!!!

92

Στην Στυμφαλία.!!! εορτάζεται η μεγάλη θρησκευτική εορτή του Σταυρού 8 Έως 15 Σεπτεμβρίου! Τα παλιά τα χρόνια η παραδοσιακή αυτή ζωοπανήγυρης..! που συγκέντρωνε χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Κορινθία και τους γειτονικούς νομούς της Πελοποννήσου ήταν και γνωστή ως ζωοπανήγυρη στα Κιόνια!!!

Επειδή πουλιόντουσαν και αγοράζονταν εκατοντάδες ζωντανά ζώα κάθε είδους (πρόβατα, κατσίκια, αγελάδες, άλογα, χοιρινά, κότες, γαλοπούλες κ.α).
Η ζωοπανήγυρης,  μετά από τόσα χρόνια εξελίχτηκε σε εμποροπανήγυρης που δίνει την ευκαιρία σε δεκάδες μικροπωλητές από όλη την Ελλάδα να στήσουν τους πάγκους τους επί 7 μέρες με όλα τα είδη ρούχων , υποδημάτων, παιχνιδιών, λευκά είδη και ακόμα δίνει την ευκαιρία για αγορές αυτοκινήτων τρακτέρ και γεωργικών μηχανημάτων!
Οι ταβέρνες της περιοχής προσφέρουν την σπεσιαλιτέ τους που είναι γουρουνόπουλο στην σούβλα και συνοδεύεται με παγωμένη μπίρα και δροσερό εκλεκτό ντόπιο κρασί.
Μέχρι και ζωντανές πεντανόστιμες πέστροφες μπορείτε να διαλέξετε δίπλα σε άφθονα τρεχούμενα νερά και να σας τις ψήσουν στα κάρβουνα!
Σε όλη την διάρκεια της εμποροπανήγυρης οι οργανωτές παρουσιάζουν γνωστές δημοτικές ορχήστρες οι οποίες χαρίζουν στους επισκέπτες γνήσιο παραδοσιακό γλέντι που κρατάει μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες..! Η εμποροπανήγυρη είναι στην Στυμφαλία Κορινθίας γνωστή έως ”ΚΙΟΝΙΑ”…!!! Οι φιλόξενοι κάτοικοι του χωριού με τα μαγαζιά τους σας περιμένουν και φέτος να σας προσφέρουν μια υπέροχη παραδοσιακή περιποίηση σε πολύ χαμηλές τιμές!

korinthostv.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ