Όποιος σπέρνει αντικομμουνισμό και θεωρία των δύο άκρων, θερίζει φασίστες ( φωτογραφίες)

86
 Η φράση στον τίτλο δεν αναφέρεται απαραίτητα στον Μπουτάρη. Αυτός είναι πορωμένος αντικομμουνιστής, αλλά έχει μιλήσει αρκετές φορές αρνητικά για τους χρυσαυγίτες. Κολλάει γάντι όμως στη λογική που πρεσβεύει αυτός και η τάξη του. Ίσες αποστάσεις, θεωρία των δύο άκρων και γενική καταδίκη της βίας, από όπου κι αν προέρχεται, εκτός κι αν έχει κρατική προέλευση.

Ένα σύστημα που αφήνει πρακτικά ατιμώρητους τους φασίστες, αλλά τιμωρεί δικαστικά όποιον τους λέει φασίστες, είναι καταδικασμένο να βουλιάζει κάθε μέρα περισσότερο στο φασισμό. Αυτοί που μιλάνε για “μαύρο και κόκκινο φασισμό” για να εξισώσουν τις δύο ιδεολογίες, θα τους γυρίσει μπούμερανγκ και θα βιώσουν το φασισμό στο πετσί τους.

Η καταδίκη τραμπούκικων ενεργειών, σαν τη χτεσινή επίθεση στον Μπουτάρη, είναι αυτονόητη κι απερίφραστη. Η ευθύνη των Ποντιακών φορέων και οργανώσεων που ανέχονται τέτοιους φασίστες να αλωνίζουν στις γραμμές τους, είναι εγκληματική. Δε χωράνε εδώ συμψηφισμοί κι ίσες αποστάσεις γιατί ο Μπουτάρης είναι ένας αντιλαϊκός δήμαρχος, γνήσιος εκπρόσωπος της τάξης του.
Δεν έχει νόημα όμως να καταγγέλλουμε απλά τις συνέπειες, αφήνοντας απέξω τη ρίζα του προβλήματος και το κοινωνικό σύστημα που γεννά το φασισμό, τον αφήνει να αποθρασύνεται και τον διατηρεί ως εφεδρεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ