Τσιμπολογάμε τον μαριναρισμένο γαύρο έξω ή τον αγοράζουμε έτοιμο για να τον εντάξουμε στους μεζέδες, που η απλότητά τους είναι περισσότερο από αρκετή για να συνοδεύσει ούζο ή ρακή ή τσίπουρο ή και ένα λευκό κρασί. Ωστόσο, είναι πραγματικά πολύ εύκολο να τον κάνουμε στο σπίτι και -εννοείται- είναι ασύγκριτα καλύτερος τόσο στη γεύση όσο και στην υφή και στην εμφάνιση.

Αυτή είναι η αγαπημένη μου συνταγή για να γίνει ο πικάντικος γαύρος μαρινάτος, στην οποία ενίοτε και ανάλογα με τα κέφια, προσθέτω λίγο ξύσμα από το λεμόνι που δίνει έξτρα άρωμα και ψιλοκομμένο φινόκιο, αντικαθιστώντας τον μαϊντανό με τα πράσινα φυλλαράκια του. Ειδικά αν το φινόκιο είναι άγριο, δίνει στον μεζέ έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα με άποψη κι ενδιαφέρον. Πολλές συνταγές προσθέτουν λιωμένο ή κομμένο σε φετάκια σκόρδο στο μαρινάρισμα του γαύρου, η μυρωδιά του οποίου αποδυναμώνεται έτσι κι αλλιώς απ’ τον χυμό του λεμονιού. Αν σας αρέσει ,δοκιμάστε το. Αυξομειώστε επίσης το μπούκοβο ή και παραλείψτε το, αν τα πικάντικα δεν είναι ό,τι ακριβώς λατρεύετε.

Tελευταίο αλλά σημαντικό αν κάνετε τη συνταγή: Aγοράστε τον πιο φρέσκο και σφιχτό γαύρο και μην αγοράσετε υπερβολική ποσότητα. Το καθάρισμά του, μέχρις ενός σημείου, δεν είναι μεγάλη υπόθεση. Αλλά, όταν η ποσότητα ξεπερνάει το μισό κιλό, εκτός κι αν βλέπετε τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις σαν ψυχοθεραπεία, η προετοιμασία του δεν είναι το πιο ενδιαφέρον χόμπι που μπορείτε να αποκτήσετε. Κρατήστε λοιπόν τον ενθουσιασμό σας για την απόλαυση του πιάτου και την ποσότητα σε λογικά επίπεδα

Περισσότερα εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *