29χρονη πήγε σε spa ψαριών και μετά της ακρωτηρίασαν και τα 5 δάκτυλα των ποδιών της

70

Σε ακρωτηριασμό και των πέντε δακτύλων του ποδιού της υποβλήθηκε μια νεαρή διαχειρίστρια ακινήτων μετά από μόλυνση σε ένα fish spa κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Ταϊλάνδη. Η 29χρονη Βικτόρια Καρτχόις, από το Περθ της Αυστραλίας,είχε ήδη υποστεί ακρωτηριασμό στο μισό δάχτυλο μετά από λοίμωξη πριν από μία δεκαετία. Τώρα, όμως, οι χειρουργοί της ακρωτηριάσαν και τα υπόλοιπα δάχτυλα, καθώς κόλλησε το βακτήριο σιβανέλλα από το σπα το 2010, όπου ψάρια του γλυκού νεκρού τρέφονται με νεκρό δέρμα.

Οι γιατροί στην Αυστραλία κατάφεραν να διαγνώσουν από τι έπασχε η νεαρή γυναίκα, μετά από δύο χρόνια ερευνών, με την ίδια να παλεύει με επαναλαμβανόμενους πυρετούς και αδιαθεσία. Αρχικά οι γιατροί της έκοψαν το μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού αλλά η πίεση του περπατήματος στα μικρότερα δάχτυλα της δημιούργησε έλκη που κρύβουν περαιτέρω μολύνσεις. Τελικά μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, οι γιατροί αναγκάστηκαν να της ακρωτηριάσουν όλα τα δάχτυλα του δεξιού ποδιού.

Μιλώντας για τη δοκιμασία της, η 29χρονη είπε: «Όταν βρισκόμουν στην Ταϊλάνδη, αποφάσισα να επισκεφθώ ένα σπα ψαριών. Δεν φαντάστηκα ποτέ ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο όταν είδα τον ιδιοκτήτη να εγκαθιστά το σύστημα, το οποίο φαινόταν πολύ καθαρό, αλλά πόσο λάθος έκανα». Η Καρτχόις αποκάλυψε πως υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμό του μισού δαχτύλου όταν ήταν μόλις 17 ετών, αφότου το είχε πιάσει σε κάποιο γυαλί. Τότε δεν είχε νιώσει καθόλου πόνο, οπότε δεν πήγε στο γιατρό αμέσως.

Όταν αποφάσισε να πάει ήταν ήδη πολύ αργά καθώς η λοίμωξη είχε εξαπλωθεί στα οστά της. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το μισό δάχτυλο. Το υπόλοιπο αφαιρέθηκε το 2012 – δύο χρόνια μετά το ταξίδι της στην Ταϊλάνδη. Όπως είπε: «Κατέληξα με μια άλλη οστική λοίμωξη στο μεγάλο μου δάχτυλο και οι γιατροί ανακάλυψαν το είδος του βακτηρίου μετά από δύο χρόνια. Μέχρι τότε όμως ολόκληρο το οστό του ποδιού μου είχε μολυνθεί και ήμουν μονίμως άρρωστη.

Περπατώντας όμως επί έναν ολόκληρο χρόνο χωρίς το μεγάλο δάχτυλο, μου προκάλεσε έλκη στο πόδι από την πίεση που του ασκούσα. Είχε δημιουργηθεί ένας κάλος στο επάνω μέρος αλλά δεν ήξερα ότι από κάτω υπήρχε άλλη μία μόλυνση. Αυτή τη φορά, οι γιατροί αποφάσισαν να ακρωτηριάσουν και το άλλο δάχτυλο και με άφησαν με τρία. Ήμουν υγιής για άλλα δύο χρόνια, νόμιζα ότι ήμουν πολύ τυχερή που είχα ακόμη το πόδι μου. Αλλά τότε άρχισα να αρρωσταίνω πάλι».

Όπως έιπε, έκανε εμετό κάθε πρωί και είχε συνεχώς πυρετό – αλλά οι γιατροί δεν μπορούσαν να βρουν κάποια ένδειξη λοίμωξης. «Στην αρχή, οι γιατροί μου είπαν ότι τα έβγαζα όλα αυτά από το μυαλό μου. Τότε ο ποδίατρος ζήτησε δείγμα αίματος και οι γιατροί συνειδητοποίησαν πλέον πως στην πραγματικότητα είχα άλλη μία οστική μόλυνση».

Οι χειρουργοί ακρωτηρίασαν το τρίτο και τέταρτο δάχτυλο τον Νοέμβριο του 2016, αλλά άφησαν το μικρό. «Συνέχισα όμως να ασκώ πίεση στο μικρό δάχτυλο. Πέρυσι, παρατήρησαν πως κι αυτό δεν ήταν πολύ καλά. Μετά από εξετάσεις αίματος και ακτινογραφίες, ανακάλυψαν άλλη μία οστική μόλυνση, και τελικά μου ακρωτηριάσαν το τελευταίο δάχτυλο τον Νοέμβριο του 2017».

Η Καρτχόις φοβάται ότι μπορεί κάποια μέρα να χάσει όλο το δεξί της πόδι αν δεν εντοπιστεί η λοίμωξη, γι΄αυτό και πρέπει να ελέγχει καθημερινά τα πόδια της για σημεία πίεση. Επίσης, προειδοποιεί τους άλλους ανθρώπους να μην χρησιμοποιούν τα σπα ψαριών – τα οποία ήδη θεωρούνται αμφιλεγόμενα. Επίσης, αναρτά συχνά φωτογραφίες των ποδιών της στο λογαριασμό της στο Instagram για να χτίσει και πάλι τη δική της αυτοπεποίθηση αλλά και για να βοηθήσει άλλους.

tilestwra.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ