Εβραϊκοί τάφοι βεβηλώθηκαν με σβάστικες σε νεκροταφείο

101

Εβραϊκοί τάφοι σε ένα νεκροταφείο κοντά στο Στρασβούργο βρέθηκαν με σβάστικες ζωγραφισμένες πάνω τους μόλις μερικές ώρες μετά την εξτρεμιστική επίθεση σε Χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης.

Οι τάφοι ζωγραφίστηκαν με ναζιστικές σβάστικες και τους αριθμούς 88 και 14 οι οποίοι χρησιμοποιούνταν από ανθρώπους που πίστευαν στην υπεροχή των λευκών για να αναφερθούν στην φράση “Heil Hitler” και σε μια άλλη που έλεγε “Πρέπει να εξασφαλίσουμε την ύπαρξη των ανθρώπων μας και ένα μέλλον για τα λευκά παιδιά.”

Κάποια άλλα γκράφιτι έγραφαν “CRIF = ZOG.” Αυτά τα αρχικά αναφέρονται στην Γαλλική οργάνωση που αντιπροσωπεύει τις εβραϊκές κοινότητες. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Herrlisheim η οποία βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια του Στρασβούργου.

Αυτή είναι η τέταρτη φορά σε δύο μήνες που γκράφιτι με ακροδεξιά και ναζιστικά σύμβολα εμφανίζονται στην περιοχή της Αλσατίας. Σχεδόν την ίδια μέρα που ανακαλύφθηκε το πιο πρόσφατο γκράφιτι το Στρασβούργο είδε έναν από τους κυριότερους δρόμους του να μετονομάζεται σε Simone Veil, έναν επιζώντα του Ολοκαυτώματος και πρώην υπουργό ο οποίος πέθανε πέρυσι.

Η αστυνομία κυνηγάει τον 29χρονο Cherif Chekatt ο οποίος άνοιξε πυρ σε μια Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο, σκοτώνοντας 3 άτομα και τραυματίζοντας άλλα 12.

Εκατοντάδες ένοπλοι αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν ξεχυθεί στην ανατολική Γαλλία για να εντοπίσουν τον Chekatt και να προστατεύσουν τους πολίτες σε περίπτωση που αποφασίσει να κάνει και δεύτερη επίθεση. Ο Chekatt φώναξε “Allahu Akbar” την ώρα που άρχισε να πυροβολεί με ένα περίστροφο και να επιτίθεται με ένα μαχαίρι στον κόσμο που βρισκόταν στην αγορά.

 

Στην κεντρική πλατεία του Στρασβούργου, την Place Kléber, τοποθετήθηκαν κεριά και λουλούδια για να τιμήσουν τα θύματα.

tilestwra.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ