Exit poll: Εκτίμηση τελικού αποτελέσματος. Τρία κόμματα δίνουν μάχη εισόδου

109

Η Πρώτη news Κορινθίας, και σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 θα παρουσιάσει στις 19.00 το Exit Poll 2019, και στη συνέχεια, με συνεχή ροή, θα σας ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις.

Σε εξέλιξη είναι από τις 07.00 η εκλογική διαδικασία, και παράλληλα με αυτήν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων έχουν οργανώσει ένα μεγάλο exit poll, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν στις 19.00.

Στο μείζον ερώτημα της κάλπης που αφορά την διαφορά ανάμεσα στην Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, από τα πρώτα στοιχεία που φάνηκαν από τα «κύματα» των exit polls 2019 και έχουν αρχίσει να διαρρέουν στα δημοσιογραφικά γραφεία, φαίνεται ότι η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα θα είναι διψήφια.
Στις 19:00 το exit poll 2019, για τις βουλευτικές εκλογές

Στις 19:00 θα μεταδοθούν από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και από το madata τα πρώτα exit polls με την εκτίμηση για τα ποσοστά των κομμάτων και τις έδρες, που θα αποσπάσουν στη Βουλή, ενώ από τις 20:00 αναμένεται και η ροή των επίσημων αποτελεσμάτων.

Ένα πρώτο αποτέλεσμα από το exit poll, είναι ότι το ποσοστό συμμετοχής στις τωρινές εκλογές είναι αυξημένο κατά 18% σε σύγκριση με τις ευρωεκλογές – πάντα μέσα από τις κάλπες του exit poll. Αυτό, σύμφωνα με την Alco, αποτελεί ένα σαφές μήνυμα των ψηφοφόρων, προς όποια κυβέρνηση προκύψει, ότι επιθυμεί την καλυτέρευση της οικονομικής του κατάστασης.

Μεγάλη η διαφορά του πρώτου από το δεύτερο κόμμα. Μάχη δίνει το ένα από τρία μικρότερα κόμματα για την είσοδό του στη Βουλή. Στις 19.00 το αποτέλεσμα του Exit poll.
Σύμφωνα, λοιπόν, με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του newsit.gr, από την επεξεργασία των δεδομένων του πρώτου κύματος του exit poll, φαίνεται το πρώτο κόμμα να έχει μεγάλη διαφορά από το δεύτερο, ενώ καθαρές είναι οι θέσεις για το 3ο και το 4ο κόμμα, με ποσοστά κοντινά με αυτά που συγκέντρωσαν στις Ευρωεκλογές.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζεται στα ποσοστά των 3 μικρότερων κομμάτων που έδιναν και δημοσκοπικά μάχη για την είσοδό τους στη Βουλή, καθώς με τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι δύο από αυτά περνούν το όριο του 3%, ενώ το τρίτο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, βρίσκεται στο όριο του 3%.

Τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν στην κατοχή τους οι εταιρίες δημοσκοπήσεων αφορούν στο πρώτο κύμα των ψηφοφόρων. Άρα κανένας δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτό θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης.

Καλύτερη εικόνα για την τάση του εκλογικού σώματος αναμένεται να υπάρξει μετά την επεξεργασία των δεδομένων από το δεύτερο κύμα στοιχείων του exit poll. Το αποτέλεσμα της επεξεργασίας αυτών των στοιχείων δείχνει παραδοσιακά με μεγαλύτερη ακρίβεια τον τελικό νικητή και τη διαφορά ανάμεσα στα κόμματα.

Άλλωστε, και στο παρελθόν, έχει παρατηρηθεί ότι οι τελευταίες ώρες της ψηφοφορίας μπορεί να διαμορφώσουν άλλη εικόνα από την αρχική.
Εξακόσιοι αναλυτές και ερευνητές εργάζονται για όλη αυτή τη διαδικασία από το πρωί – μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης.

Μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στις 14:15, τέσσερα «κύματα» ψηφοδελτίων είχαν φτάσει στην εταιρεία -από τις 09:30, 11:00, 12:30 και 14:00 της ίδιας ημέρας- τα οποία ξεκίνησαν να αναλύονται. Μέχρι το κλείσιμο της κάλπης στις 19:00 θα φτάσουν άλλα τρία, ώστε εκείνη την ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος, θα μεταδώσει τα πρώτα αποτελέσματα στους τηλεθεατές του OPEN TV -με καταμετρημένο το 80% του exit poll- ενώ στις 20:15 θα μεταδοθεί το 100% του σχετικού αποτελέσματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ