H πρώτη ψυχρή εισβολή στην Ελλάδα -Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα

72

Σπάει σύντομα η «βαρετοκαιρία» σε ολόκληρη την Ευρώπη και όλα δείχνουν πως έρχεται στην Ελλάδα η πρώτη σοβαρή ψυχρή εισβολή του φετινού χειμώνα…

Ο Νοέμβριος εξακολουθεί να κυλά με απροσδόκητα υψηλές θερμοκρασίες, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά -κυρίως- για τις χώρες της Σκανδιναβίας και όλα δείχνουν ότι από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, αυτό το βαρετό σκηνικό του καιρού θα αλλάξει. Και θα αλλάξει προς το πιο… φυσιολογικό, καθώς η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει αισθητή πτώση στη Βόρεια Ευρώπη και πλέον θα ξεκινήσει και η περίοδος της καθόδου ψυχρών μαζών προς τα Βαλκάνια και τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των προγνωστικών μοντέλων, υπάρχει τάση για την πρώτη ουσιαστική ψυχρή εισβολή που θα καταφέρει να φτάσει και στην Ελλάδα. Φυσικά, ακόμα οι μέρες είναι πολλές, καθώς αυτή η τάση εμφανίζεται από τις 15 Νοέμβρη και μετά, αλλά καθώς μέχρι τώρα δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο στον ορίζοντα, αξίζει να τονιστεί.

Η θερμοκρασία, ουσιαστικά και σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα θα παρουσιάσει πτώση της τάξεως των 8-10 βαθμών, ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες αυτή η αλλαγή στον καιρό θα φέρει και τα πρώτα χιόνια στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ