Oι Ευρωπαίοι ψηφίζουν Ελλάδα για τις διακοπές του 2018 και οι Έλληνες Κορινθία – Δείτε ποιες περιοχές

74

Γερμανοί, Βρετανοί και Ιταλοί αποτελούν σταθερά τους «αιμοδότες» του ελληνικού τουρισμού όπως προκύπτει από τα στοιχεία κρατήσεων της trivago.gr, τα οποία επεξεργάστηκε το Sete Intelligence, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Οπως επισημαίνεται στο τελευταίο στατιστικό δελτίο του Sete Intelligence τον Μάρτιο του 2018, η κύρια αγορά κρατήσεων για την Ελλάδα ήταν η γερμανική, παραμένοντας στην ίδια θέση σε σχέση με τον Μάρτιο του 2017. Ακολουθεί η βρετανική αγορά στη δεύτερη θέση, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ιταλική αγορά. Ακολουθούν οι ΗΠΑ (τέταρτη θέση) και η Γαλλία (πέμπτη θέση). Τον Μάρτιο του 2017, στην πέμπτη θέση βρισκόταν η Πολωνία η οποία -μέχρι στιγμής- το 2018 δεν έχει καμία εμφάνιση στο top-5 . Oι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Ρουμανία είχαν συχνή παρουσία στο top-5 και το 2017.

Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία είναι διαρκώς στο top 3 από τις αρχές του 2017, με εξαίρεση τον Οκτώβριο του 2017, όταν η Ιταλία ήταν στην 4η θέση.

Η συνέχεια εδώ

Ειδικότερα ανά χώρα, για τη γερμανική αγορά, το Μάρτιο του 2018, στην πρώτη θέση προτίμησης βρίσκεται η Αθήνα, ακολουθούμενη από τη Θεσσαλονίκη και ακολουθούν τα Φηρά. Αξιοσημείωτο είναι πως η τριάδα των προορισμών διατηρεί την ίδια σειρά κατάταξης σε σχέση με το Μάρτιο του 2017. Ακολουθούν τρεις προορισμοί της Κρήτης: Γεωργιούπολη, Ρέθυμνο και στην έκτη θέση τα Χανιά. Η Μύκονος βρίσκεται στην έβδομη θέση, στην όγδοη βρίσκεται το Ηράκλειο, ενώ το top-10 συμπληρώνουν η Οία και η πόλη της Ρόδου.

Για την βρετανική αγορά, τον Μάρτιο του 2018, στην πρώτη θέση προτίμησης βρίσκεται η Αθήνα, ακολουθουμένη από τα Φηρά, στην τρίτη θέση βρίσκεται η πόλη της Κέρκυρας και στην τέταρτη η Θεσσαλονίκη. Στην πέμπτη και έκτη θέση ακολουθούν δύο ακόμη προορισμοί της Σαντορίνης, το Ημεροβήγλι και η Οία. Χανιά, Μύκονος, Ρόδος και Φηροστεφάνι συμπληρώνουν το τοπ 10.

Στην περίπτωση της ιταλικής αγοράς, οι Ιταλοί «ψήφισαν» το Μάρτιο Αθήνα και ακολούθως τα Φηρά και τη χώρα της Μυκόνου. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η πόλη της Ρόδου και στην πέμπτη η Θεσσαλονίκη. Ακολουθούν η Πόλη της Κέρκυρας (έκτη) και τα Χανιά (έβδομη). Το top-10 συμπληρώνουν τρεις προορισμοί της Σαντορίνης, το Ημεροβήγλι, η Οία και το Φηροστεφάνι.

Η Αθήνα βρίσκεται στο τοπ των προτιμήσεων και των Ελλήνων, όπως προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων της trivago.gr από το Sete Intelligence για τις κρατήσεις το μήνα Μάρτιο. Για την ελληνική αγορά, στη δεύτερη θέση των κρατήσεων βρίσκεται η Θεσσαλονίκη και ακολουθούν Ναύπλιο, Λουτράκι, στην τέταρτη θέση και τα Ιωάννινα. Στην έκτη θέση βρίσκονται τα Καλάβρυτα, στην έβδομη τα Τρίκαλα Κορινθίας και στην όγδοη ο Βόλος. Στην ένατη θέση βρίσκεται η Αράχωβα και στη δέκατη η Καλαμπάκα.  Ο Βόλος και η Καλαμπάκα εμφανίζονται πρώτη φορά στο τοp-10 για το 2018, ενώ μέσα από το τοπ 10 αναδεικνύεται, η προτίμηση των Ελλήνων στους χειμερινούς προρισμούς για το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Κορινθία newmoney.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ