Palmos Analysis: μεγάλο προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ – Πεντακομματική Βουλή σε νέα δημοσκόπηση

89

Ισχυρό προβάδισμα εννέα περίπου μονάδων φαίνεται να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Palmos Analysis που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Tvxs.gr.

Ειδικότερα, τα ποσοστά των κομμάτων ως προς την πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

Συγκεκριμένα, ως προς την πρόθεση ψήφου το ποσοστό της ΝΔ διαμορφώνεται στο 20,8% έναντι 11,9% του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να ξεπερνά το 35% – ποσοστό που κρίνεται ως το ελάχιστο όριο για τη διεκδίκηση αυτοδυναμίας. Στην τρίτη θέση βρίσκονται το ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής (με 5,2%), ενώ ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5%.

Ένωση Κεντρώων και Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται πως μένουν εκτός Βουλής, καθώς σύμφωνα με τη δημοσκόπηση συγκεντρώνουν μόλις 1,9% και 1,1% αντίστοιχα.

Ποσοστό 23,8% συγκεντρώνουν όσοι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.

Ωστόσο οι ρόλοι «αντιστρέφονται» όταν εξετάσει κανείς τα ποσοστά της συσπείρωσης συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο. Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζει σαφή μείωση της συσπείρωσής της σε σχέση με έναν χρόνο πριν (από το 82% στο 68%) ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ αν και οριακά αυξάνει την συσπείρωσή του σε σχέση με ένα χρόνο πριν (στο 32% έναντι 28% πέρυσι).

Το παραπάνω εξηγεί το ποσοστό των αναποφάσιστων των δύο κομμάτων το οποίο στην περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας αυξήθηκε περί τις 10 ποσοστιαίες μονάδες ενώ στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ διατηρήθηκε σχεδόν αμετάβλητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων ή όσων θα επιλέξουν απορριπτικές λύσεις όπως αποχή, άκυρο ή λευκό καταγράφεται εξαιρετικά υψηλό στο 41,7%, αυξημένο κατά 12,4% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2017 (29,5%). Εξαιτίας αυτού είναι εμφανής και η κάμψη στην πρόθεση ψήφου για τα μικρότερα κόμματα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2017.

Εξετάζοντας την διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας ΣΥΡΙΖA παρατηρεί κανείς ότι έχει μειωθεί κατά 4,4% μέσα σε ένα χρόνο, από 13,3% που ήταν τον Μάρτιο του 2017 σε 8,9% τον Απρίλιο του 2018.

Όσον αφορά στα θέματα της οικονομίας άκρως σημαντική κρίνει το 62% των πολιτών την ρύθμιση του ελληνικού χρέους για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας ενώ 19% την κρίνει ως αρκετά σημαντική.

πηγή-reader.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ