Pole position για τον Κίμι, μέσα στο «σπίτι» της Ferrari!

115

Με μια πραγματικά επική μάχη των τελευταίων δευτερολέπτων, ο Κίμι Ράικονεν παίρνει την pole position και ο Σεμπάστιαν Φέτελ τον ακολουθεί, φτιάχνοντας το απόλυτο για τη Ferrari 1-2, στο ιταλικό Γκραν Πρι!

Οι κατατακτήριες δοκιμές για το Γκραν Πρι Ιταλίας έκρυβαν… έκπληξη για το τέλος, μέσα σε μια κατά τα λοιπά μονότονη διαδικασία. Το ενδιαφέρον στο Q1 και το Q2 περιορίστηκε στην έκπληξη που είχαμε με τις Williams, που πέρασαν στο Q2. Στη συνέχεια ο Στρολ κατάφερε να μπει στο Q3 και ήταν ακόμη μια ευχάριστη εξέλιξη, καθώς σε ολόκληρη τη χρονιά η Williams ήταν η μόνη ομάδα που δεν είχε καταφέρει να βάλει ούτε μια φορά μονοθέσιό της στο Q3. Στην κορυφή είχαμε σταθερά τον Σεμπάστιαν Φέτελ, κάποιες φορές τον Κίμι, χωρίς όμως να καταφέρνει να μείνει για πολύ πρώτος. Στο Q3 ξεκινήσαμε με τον Φέτελ και πάλι στην πρώτη θέση, όμως μετά από κάποια στιγμή, ο Λιούις Χάμιλτον έκανε έναν φοβερό γύρο που έδειξε ότι δεν είχε παραιτηθεί από την «μάχη» της pole.

Λίγο πριν το πέσιμο της καρό σημαίας, οι δύο Ferrari, μαζί με τον Χάμιλτον βγήκαν και πάλι στην πίστα, με τον Βαλτέρι Μπότας ουσιαστικά να μην μπαίνει καν στην προσπάθεια να «χτυπήσει» μια θέση στην τριάδα. Έτσι λοιπόν, οι τρεις γρηογρότεροι είχαν δημιουργήσει ένα μικρό τρενάκι με τον Χάμιλτον μπροστά, τον Φέτελ ενδιάμεσα και τον Κίμι τελευταίο, με πάνω κάτω παρόμοιο ρυθμό και ελάχιστες μεταξύ τους διαφορές.

Ο Λιούις Χάμιλτον, βελτιώνει το χρόνο του και δείχνει να παίρνει την pole position, μερικά δέκατα του δευτερολέπτου μετά, περνά τη γραμμή του τερματισμού ο Φέτελ έχοντας κάνει καλύτερο χρόνο και ελάχιστα μετά, ο Ράικονεν τον ξεπερνά και παίρνει τελικά την pole!

Ήταν μια πραγματικά φοβερή μάχη που μας… καθήλωσε και έδωσε το απόλυτο αποτέλεσμα του 1-2 στη Ferrari, στο «εντός έδρας» για εκείνη ιταλικό Γκραν Πρι. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των κατατακτηρίων, παρακάτω!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ