To Tavë Kosi είναι μια καταπληκτική συνταγή για ψητό αρνί με ρύζι και γιαούρτι. Στην Αλβανία το έχουν για εθνικό πιάτο αν και το συναντάμε και σε άλλες βαλκανικές κουζίνες. Ουσιαστικά, βάζουμε το αρνί και το ρύζι να ψηθούν μέσα σε ένα μείγμα από γιαούρτι. Προσοχή όμως: πρέπει να βάλετε απλό γιαούρτι και όχι αρωματισμένο με άλλες ουσίες ή φρούτα. Να έχετε υπόψη επίσης ότι το γιαούρτι θα επικαλύψει με την έντονη γεύση του όλο το πιάτο, οπότε αν θέλετε να το μετριάσετε κάπως μπορείτε να βάλετε και λίγο σκόρδο και ρίγανη στη σάλτσα.  Εδώ όμως θα δούμε την αυθεντική συνταγή.

Κόψτε το κρέας σε 4 μερίδες. Αλατοπιπερώστε το.

H συνέχεια εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *