Η σειρά Άγριες Μέλισσες είναι μια από τις πλέον επιτυχημένες και αγαπημένες των τελευταίων ετών. Πρόκειται για μια δραματική σειρά εποχής η οποία προβάλλεται από τον AΝΤ1 και θεωρείται η ακριβότερη ελληνική παραγωγή των τελευταίων ετών. Δεν είναι τυχαία τα ποσοστά τηλεθέασης που σημειώνει καθώς καθηλώνει χιλιάδες τηλεθεατές όταν προβάλλεται. Αυτό που εντυπωσιάζει μεταξύ άλλων τους τηλεθεατές είναι τα κοστούμια των ηθοποιών αλλά και το σκηνικό που εκτυλίσσεται η ιστορία. Σύμφωνα με το σενάριο τα γεγονότα λαμβάνουν χώρα στο Θεσσαλικό κάμπο; Πού είναι όμως στην πραγματικότητα το «χωριό» στο οποίο έγιναν τα γυρίσματα; Πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι πιθανόν φαντάζεσαι…

Άγριες Μέλισσες: Η υπόθεση της σειράς

Ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές είναι ένας ισχυρός μεγαλογαιοκτήμονας της περιοχής. Λέγεται Δούκας Σεβαστός και θέλει με κάθε δυνατό τρόπο να αποκτήσει την έκταση που έχουν στον κάμπο τρεις ορφανές αδελφές για να κερδίσει περισσότερα.

Οι τρεις νεαρές αδερφές που έχουν χάσει και τους δύο γονείς της προστατεύει τις μικρότερες και έτσι αναγκάζεται ύστερα από πολλές πιέσεις να προχωρήσει σε μια συμφωνία με τον τσιφλικά. Η συμφωνία είναι να παντρευτεί τον μεγαλύτερο γιο του Δούκα, τον Σέργιο και εκείνος να πάρει τα κτήματα ως προίκα και επιπλέον να διασφαλιστεί το μέλλον της ίδιας και των μικρότερων αδελφών της. Τα πράγματα, όμως, εξελίσσονται με δραματικό τρόπο καθώς το βράδυ του γάμου της αυτή και οι αδελφές της θα βάψουν τα χέρια τους με αίμα.

Η σειρά έχει συνεχείς εξελίξεις και ανατροπές που καθηλώνουν τους τηλεθεατές…

Πού είναι το «χωριό» που έγιναν τα γυρίσματα

Και ενώ το σκηνικό θυμίζει ένα χωριό στη Θεσσαλία βγαλμένο από μια άλλη εποχή, στην πραγματικότητα είναι ένα κατασκευασμένο χωριό στην Αττική. Για να απεικονιστεί με ακρίβεια ο τόπος και ο χρόνος των γεγονότων απαιτήθηκε να δημιουργηθεί – με μεγάλη επιτυχία – όπως φάνηκε μια ολόκληρη πόλη από την αρχή. Και όπως είπαμε, όχι στον θεσσαλικό κάμπο αλλά στα Στούντιο Κάπα στα Σπάτα. Η δουλειά που απαιτήθηκε είναι μεγάλη αλλά άκρως εντυπωσιακή. Θαρρείς και βρίσκεσαι όντως σε κάποιο χωριό μιας άλλης εποχής στην Ελλάδα. Τα σπίτια και τα υπόλοιπα κτήρια κατασκευάστηκαν με μεγάλη προσοχή και μεγάλη λεπτομέρεια στη σκηνογραφία.

Μεταφερόμαστε με αυτό τον τρόπο στον θεσσαλικό κάμπο του 1958. Ταξιδεύουμε με έναν ιδιαίτερα κινηματογραφικό τρόπο στο παρελθόν προσπαθώντας να μπούμε στους ρόλους και να καταλάβουμε τις αντιδράσεις.

Δείτε μερικές από τις εντυπωσιακές εικόνες του σκηνικού, δηλαδή του χωριού που στήθηκε για τις ανάγκες της σειράς από το κανάλι Up Drones του Youtube.

πηγή- exploringgreece.tv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *