Άλλες δυο επιθέσεις από αδέσποτα σκυλιά στο κέντρο της Κορίνθου – ΝΤΡΟΠΗ… ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

157

Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί, όπως όλα δείχνουν, για τη Κόρινθο το φαινόμενο με τις αγέλες αδέσποτων σκυλιών που έχουν καταντήσει δημόσιος κίνδυνος.
O αριθμός τους, φαίνεται να βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου, τριγυρίζοντας να βρουν τροφή και στέγη δαγκώνουν κατ επανάληψη όποιον πολίτη βρίσκουν στο δρόμο τους .
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφονται πολλά περιστατικά επιθέσεων σε συμπολίτες μας  τον τελευταίο καιρό προκαλώντας   τρόμο σε όποιον περπατάει στην πόλη.

Περισσότερα ΕΔΩ:

Το “κερασάκι” σε όλη αυτή την κατάσταση είναι η σημερινή καταγγελία που δέχθηκε η

 Πρώτη news Κορινθίας , από εξαγριωμένο δημότη που χθες  το πρωί  δέχθηκε επίθεση ο πατέρας του  μέσα στο κέντρο της Κορίνθου , στην πλατεία “Περιβολάκια” από αγέλη αδέσποτων σκυλιών .

Το συμβάν έχει ως εξής :

Στην πιάτσα των ΤΑΧΙ  επιτέθηκε ένα από τ΄ αδέσποτα σκυλιά που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, στα καλά καθούμενα δαγκώνοντας το πόδι και σκίζοντας ευτυχώς μόνο το παντελόνι του ανυποψίαστου άνδρα που περπατούσε αμέριμνα.
 Το συμβάν  είδαν οι οδηγοί των ΤΑΧΙ  και όλοι μαζί   φόβησαν το αγριεμένο σκυλί   , πετώντας του νερό  και με τις φωνές τους βοήθησαν ώστε ν΄αφήσει τον ατυχή άνδρα δίχως να του προκαλέσει βαθύ τραύμα , παρά μόνο γρατσουνιές .
Το περιστατικό όμως είχε συνέχεια και λίγα μέτρα πιο κάτω το συγκεκριμένο αδέσποτο επιτέθηκε σε ένα δεκαπεντάχρονο έφηβο ρίχνοντας το κάτω στο δρόμο , το οποίο τρομοκρατημένο φώναζε για βοήθεια την οποία και έδωσαν  γι άλλη μια φορά , οι ταξιτζήδες   αποτρέποντας την επίθεση .
Γεγονός είναι πως τα προβλήματα των ζώων μας αφορούν όλες και όλους, αφού αντανακλούν στην ποιότητα ζωής και όσων δεν φιλοξενούν ζώο. Ο απόλυτος σεβασμός και η αρμονική συνύπαρξη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι μέτρο του πολιτισμού και της ανθρωπιάς μας,.
Λαμβάνοντας υπόψιν  ότι τα αδέσποτα σκυλιά είναι σοβαρό πρόβλημα και ότι οι τοπικές αρχές πρέπει να στηριχθούν ώστε να βρουν αποτελεσματικές λύσεις ( κατι που δεν συμβαίνει από τότε που η πολιτεία πεταξε το μπαλάκι στους δήμους δίχως την απαιτούμενη οικονομική στήριξη )και αυτό είναι  γεγονός αδιαμφισβήτητο ,όπως και η προστασία καθώς και η διαφύλαξη των δημοτών από τις ανεξέλικτες πλέον επιθέσεις αδέσποτων σκυλιών απαιτεί άμεση και οριστική λύση και αυτό επίσης είναι αδιαμφισβήτητο !!
Μεταξύ εκείνων που διαμαρτύρονται είναι και κάποιοι που ισχυρίζονται πως πρόκειται για σκυλιά κυνηγών τα οποία αφήνουν ανεξέλεγκτα ενώ τα εκπαιδεύουν με αποτέλεσμα να επιτίθενται σε ότι κινείται και έχει φτερά. Άλλοι, πάλι, ότι πρόκειται για συγκεκριμένες ράτσες σκυλιών που χρησιμοποιούνται για το κυνήγι, τα οποία εγκαταλείπονται όταν τα αφεντικά τους κρίνουν ότι δεν τα χρειάζονται. Και άλλοι στους ασυνείδητους που τα παίρνουν όσο είναι μικρά και μετά τα εγκαταλείπουν.Παρόλα αυτά ότι και να ισχύει , υπάρχει η δυνατότητα ο δήμος να γυρίσει μια νέα “σελίδα” για τα αδέσποτα, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν έγινε, έστω και ετεροχρονισμένα ας προχωρήσει στη συγκρότηση ειδικού συνεργείου περισυλλογής των αδέσποτων δίνοντας τους στέγη και τροφή γατί απλά πολύ απλά πολύ απλά ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ