Άλλος ένας φυλακισμένος νεκρός. Υπόνοιες ότι ο θάνατος του 37χρονου προήρθε από κορονοϊό

82

Νεκρός στο κελί του, βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, στην Η’ Πτέρυγα των Φυλακών Μαλανδρίνου, ένας 37χρονος κρατούμενους, πατέρας 5 παιδιών.

Ο αιφνίδιος θάνατος ενός νέου ανθρώπου, όπως και στην πρόσφατη περίπτωση του χαμού της κρατούμενης στις Φυλακές του Ελαιώνα στις 9 Απριλίου, δημιούργησαν ξανά υπόνοιες μήπως ο θάνατος του 37χρονου προήρθε από κορωνοϊό.

Από πηγές στο διαδίκτυο ωστόσο και συγκεκριμένα από το «Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων» φέρεται ο συγκεκριμένος κρατούμενος να ταλαιπωρούνταν για αρκετές ημέρες από φλεγμονή στο δόντι του, η οποία και δεν αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά με την αντιβίωση που του χορηγήθηκε από το Αρχιφυλακείο του Μαλανδρίνου χωρίς να τον δει ποτέ γιατρός (Αρχικά είχε γραφτεί ότι η αντιβίωση είχε δοθεί στο ΚΥ Λιδορικίου).

Μάλιστα αναφέρουν και ένα παρόμοιο περιστατικό που είχε σημειωθεί στο ίδιο Κατάστημα Κράτησης πριν από δύο χρόνια όταν και πάλι κρατούμενος, Έλληνας εκείνη τη φορά, είχε χάσει τη ζωή του από οδοντικό απόστημα. Σημειώνουν μάλιστα ότι «τα συγκεκριμένα περιστατικα δείχνουν πόσο απροετοίμαστα είναι τα καταστήματα κράτησης να διαχειριστούν ένα οδοντιατρικό περιστατικο. Φανταστείτε ένα κρούσμα κορωνοιού».Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, φως στα αίτια του θανάτου του νέου αυτού ανθρώπου, αναμένεται να ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή.

Να σημειώσουμε τέλος ότι η γυναίκα του 37χρονου, που μεγαλώνει μόνη της τα 5 παιδιά ηλικία 2 έως 15 ετών, αδυνατεί να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς του νεκρού και της κηδείας και γίνεται έκκληση για βοήθεια.

πηγή- madata.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ