Έγιναν τα αρραβωνιάσματα!

80

Σαν έτοιμοι από καιρό…

Η χθεσινή συνάντηση Τσίπρα-Μπουτάρη είχε άρωμα αρραβώνα εν όψει της κάλπης του 19′, αλλά έβγαλε είδηση μόνο για όσους δεν είχαν διαβάσει πίσω από τις γραμμές των επισήμων ανακοινώσεων και το κλίμα που καλλιεργούνταν εντέχνως.

Γράφαμε τις προάλλες για την ύπουλη αξιοποίηση της βρώμικης φασιστικής επίθεσης στον Μπουτάρη και τον ευρύ ορίζοντά της που έφτανε μέχρι και τις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Διοίκησης. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε βέβαια πως η υλοποίηση του σχεδίου θα δρομολογούνταν τόσο άμεσα, χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, αφού στη βράση κολλάει το σίδερο.

Η σημερινή συνάντηση Τσίπρα-Μπουτάρη είχε άρωμα αρραβώνα εν όψει της κάλπης του 19′, αλλά έβγαλε είδηση μόνο για όσους δεν είχαν διαβάσει πίσω από τις γραμμές των επισήμων ανακοινώσεων και το κλίμα που καλλιεργούνταν εντέχνως.

Έπεσαν από τα σύννεφα μόνο όσοι πίστευαν ακόμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό κόμμα που δε θα γύρευε να φτιάξει Δημοκρατικό Μέτωπο με όσους αναμασάν ανοιχτά τη θεωρία των δύο άκρων περί αριστερού και δεξιού φασισμού.

Δε μένει πια παρά να δούμε ίσως και την ένταξη του άλλου όψιμου φίλου της κυβέρνησης, του Νίκου Μαραντζίδη, για να ολοκληρωθεί το δημοκρατικό στίγμα της συμμαχίας. Αυτός ήταν εξάλλου ο πρώτος από το φιλελεύθερο μέτωπο που είχε διακρίνει τη ρεαλιστική προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στα πρότυπα μιας σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, μακριά από τις… υπερβολές και τις εξαλλοσύνες του παρελθόντος.Γ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here