Έκτακτα καιρικά φαινόμενα από το βράδυ της Τρίτης

155

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες της Τρίτης και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους, όπως αναφέρει η ΕΜΥ σε έκτακτο δελτίο που εξέδωσε. Παροδικές καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν στον νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας.

Μετά το μεσημέρι της Τρίτης τα φαινόμενα τοπικά θα ενταθούν, ιδιαίτερα στα δυτικά τμήματα της χώρας, στην Ανατολική Θεσσαλία και στην Κεντρική Μακεδονία. Από τις βραδινές ώρες μέτωπο αρκετά ισχυρών καταιγίδων θα προσεγγίσει το Ιόνιο και τη Δυτική Ελλάδα, επηρεάζοντας έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 20/11 το μεγαλύτερο μέρος της δυτικής χώρας.

Κατά τη διάρκεια της Τετάρτης βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Μακεδονίας, της Θράκης, καθώς και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Χάρτης με τις περιοχές, όπου αναμένουμε να δεχτούν τις περισσότερες βροχοπτώσεις το διήμερο Τρίτη 19/11 - Τετάρτη 20/11
Χάρτης με τις περιοχές, όπου αναμένουμε να δεχτούν τις περισσότερες βροχοπτώσεις το διήμερο Τρίτη 19/11 – Τετάρτη 20/11

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, διαδοχικά κύματα βροχών και καταιγίδων θα επηρεάσουν τη χώρα τις επόμενες ημέρες με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα.

Ο Νοέμβριος είναι παραδοσιακά ένας μήνας με έντονα φαινόμενα, επισημαίνεται ωστόσο ότι αυτήν την περίοδο οι θάλασσες έχουν διατηρηθεί αρκετά θερμότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, στοιχείο που επιδρά στην περαιτέρω ενίσχυση των φαινομένων που συνοδεύουν τις ατμοσφαιρικές διαταραχές και τα βαρομετρικά χαμηλά.

Ο χάρτης που ακολουθεί δείχνει την απόκλιση των επιφανειακών θερμοκρασιών της θάλασσας σε σχέση με τις κανονικές για την εποχή τιμές, και όπως παρατηρούμε οι ελληνικές θάλλασες είναι αυτές τις ημέρες έως και 3 βαθμούς θερμότερες από τις αναμενόμενες για την εποχή τιμές.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν:

Την Τρίτη

Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά.

Την Τετάρτη

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος. Εξασθένηση των φαινομένων προβλέπεται από τα βορειοδυτικά μετά το μεσημέρι.

β. Η δυτική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι, η κεντρική και βαθμιαία η ανατολική Μακεδονία.

Την Πέμπτη

α. Κατά διαστήματα η κεντρική και η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και πιθανώς τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

β. Από τις απογευματινές ώρες και από τα νοτιοδυτικά η Πελοπόννησος, η δυτική Κρήτη, αργά το βράδυ οι Κυκλάδες και τα νότια τμήματα της Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής).

Με πληροφορίες – χάρτες: meteo.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ