Έκτακτο…Δεν εγκρίθηκε η δόση – Διορία 2 εβδομάδων για Ελληνικό και πλειστηριασμούς…!!!

121
Dutch Finance Minister Jeroen Dijsselbloem, right, speaks with Greek Finance Minister Euclid Tsakalotos, left, and European Commissioner for Economic and Financial Affairs Pierre Moscovici, second left, during a round table meeting of eurogroup finance ministers in Luxembourg, Monday, Oct. 9, 2017. Wolfgang Schaeuble, the long-time German finance minister, is attending his final meeting of his peers in the 19-country eurozone on Monday. (AP Photo/Virginia Mayo)

Πρώτα η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων και μετά τα χρήματα…
– Καβγάς Τσακαλώτου Ντράγκι για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς
Σε «ψυχρολουσία» για την Ελλάδα εξελίχθηκε το Eurogroup των Βρυξελλών, με τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης να μην δίνουν τελικά το «πράσινο» φως για 5,7 δισ ευρώ προς τη χώρα μας.

Ήταν μια συνεδρίαση αρκετά επεισοδιακή που θύμισε εποχές που η χώρα μας «έτρωγε ξύλο» από τους τοκογλύφους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές εξέφρασαν ενστάσεις αναφορικά με το ζήτημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ζητώντας από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να… φροντίσει για την ανεμπόδιστη διεξαγωγή τους. Όπως τόνισαν, ναι μεν αναγνωρίζεται σταδιακή πρόοδος, αλλά η εικόνα παραμένει μέτρια. Οι θεσμοί επιμένουν ότι θέλουν οι πλειστηριασμοί να διεξάγονται ομαλά και σε όλα τα γεωγραφικά ύψη και πλάτη της χώρας.

Στο σημείο αυτό ο Έλληνας υπουργός είχε έναν πολύ έντονο διάλογο με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, με τους τόνους μάλιστα να ανεβαίνουν σε μεγάλο βαθμό μέσα στην αίθουσα.

Ο Μάριο Ντράγκι ζήτησε περισσότερες διευκρινίσεις από την ελληνική πλευρά, ως προς το νομικό πλαίσιο και την αποτελεσματικότητα των πλειστηριασμών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Εκεί ήταν που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ύψωσε τους τόνους και ακολούθησε μια έντονη στιχομυθία που είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο πρόεδρος της ΕΚΤ για λίγο από την αίθουσα.

Ο εκνευρισμός είναι εμφανής και στην παρακάτω φωτογραφία:

Επίσης, οι υπουργοί Οικονομικών εξέφρασαν ενστάσεις και για τη δικαστική απόφαση για την επένδυση στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού αλλά και για την υποβολή δεσμευτικής προσφοράς για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ.

Οι δανειστές ξεκαθάρισαν στον κ. Τσακαλώτο πως έχει διορία δύο εβδομάδων, δηλαδή μέχρι το επερχόμενο Euroworking Group, προκειμένου να έχουν υλοποιηθεί και τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα – ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και Ελληνικό- προκειμένου να δοθεί η έγκριση για την εκταμίευση της δόσης.

Σεντένο: Εξαιρετικά νέα για την Ελλάδα – Οι συζητήσεις για το χρέος έχουν ξεκινήσει
Για «εξαιρετικά νέα» σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά τη σημερινή συνεδρίαση.

Όπως τόνισε, οι θεσμοί ανέφεραν δράση σε όλα τα προαπαιτούμενα και ότι μόνο δύο από τα 110 της τρίτης αξιολογησης μένουν ανοιχτά (Ελληνικό, πλειστηριασμοί), η ολοκλήρωση των οποίων δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταβάλει «τεράστιες προσπάθειες» για την εφαρμογή όλων των προαπαιτούμενων, επιδεικνύοντας «ισχυρή κυριότητα» των μεταρρυθμίσεων αυτών.

«Τώρα η μπάλα είναι στο δικό μας γήπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι μόλις οι θεσμοί επιβεβαιώσουν την ολοκλήρωση και των τελευταίων προαπαιτούμενων, θα προχωρήσουν οι εθνικές διαδικασίες έγκρισης της εκταμίευσης της δόσης των 5,7 δισ.

Συμπλήρωσε πως το Eurogroup είναι ώρα να προχωρήσει το επόμενο στάδιο και να διασφαλίσει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν μετά το τέλος του προγράμματος, ενώ υπενθύμισε ότι οι τεχνικές συζητήσεις για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους έχουν ήδη ξεκινήσει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ