Έλληνας από το Αγρίνιο ο νικητής του 39ου “Σπάρταθλον”-βίντεο

128

Ο 39χρονος Φώτης Ζησιμόπουλος είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού αγώνα “Σπάρταθλον”. Ο Αγρινιώτης υπεραθλητής κατέφθασε στη Σπάρτη στις 4:57′ το πρωί κι αγκάλιασε υπό τους ήχους του Ζορμπά το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα ύστερα από συγκλονιστική προσπάθεια 21 ωρών και 57 λεπτών. Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία νίκη Έλληνα δρομέα στο “Σπάρταθλον” ήταν 23 χρόνια πριν, το 1998, από τον Κώστα Ρέππο, ενώ τέσσερις φορές έχει κερδίσει ο Αρκάς, Γιάννης Κούρος.

Δεύτερος τερμάτισε ο Τσέχος Brunner Radek και τρίτος ο ομοεθνής του Sumny Milan Στις γυναίκες τερμάτισε πρώτη η Λετονή Dzaviza Diana από την Αυστρία, δεύτερη η Ουγγαρέζα Maraz Zsuzsanna και τρίτη η Φινλανδέζα Honkala Noora.

Οι Σπαρτιάτες από νωρίς το ξημέρωμα είχαν βγει στους δρόμους της πόλης για να υποδεχτούν τους Σπαρταθλητές. Δείτε το βίντεο με τους τερματισμούς των αθλητών στη Σπάρτη:

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος έγινε ο 3ος Έλληνας που κατακτά τη νίκη στο «Σπάρταθλον»

Ο Φώτης Ζησιμόπουλος ολοκλήρωσε την θριαμβευτική του πορεία προς τη Σπάρτη, γράφοντας τη δική του ιστορία στο «Σπάρταθλον» και στον ελληνικό αθλητισμό. Ο 39χρονος δρομέας αναδείχθηκε νικητής στο 39ο «Σπάρταθλον», με χρόνο 21ώρ.57:20. Ο Ζησιμόπουλος έφθασε στο σημείο τερματισμού, το άγαλμα του Λεωνίδα στη λακωνική πόλη στις 04:57 το πρωί, φορώντας στους ώμους του την ελληνική σημαία.

Πηγή -notospress.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ