Ένα μαγικό φαινόμενο θα γίνει ορατό στον νυχτερινό ουρανό της Ελλάδας, το βράδυ της Δευτέρας

30

Το βράδυ της Δευτέρας θα δούμε μια ακόμη υπερπανσέληνο στον νυχτερινό ουρανό. Η ελλειπτική τροχιά θα φέρει το φεγγάρι πιο κοντά στη Γη και θα δούμε αυτό το υπέροχο θέαμα.

Πρόκειται για τη δεύτερη υπερπανσέληνο του 2020 και μία από τις τέσσερις που θα υπάρξουν συνολικά φέτος. Η επόμενη θα συμβεί στις 8 Απριλίου 2020.

Η κοντινή πανσέληνος θα λάβει χώρα στις 19:48 ώρα Ελλάδας στις 9 Μαρτίου. Αυτό θα κάνει τη Σελήνη να δείχνει μεγαλύτερη και πιο φωτεινή από ότι τη βλέπουμε συνήθως. Η πανσέληνος του Μαρτίου ήταν γνωστή στους Ινδιάνους της Αμερικής ως «πανσέληνος των σκουληκιών». Το όνομα αυτό το πήρε από τον λόγο του ότι το έδαφος μαλακώνει από τις βροχές και αρχίζουν να βγαίνουν τα σκουλήκια στην επιφάνεια.

Πώς γίνεται, όμως, και βλέπουμε το φεγγάρι σε μεγαλύτερο μέγεθος;

Η Σελήνη ακολουθεί μια ελλειπτική τροχιά και η απόσταση της από τον πλανήτη μας δεν είναι σταθερή. Η μέση απόσταση Γης- Σελήνης είναι περίπου 384.400 χιλιόμετρα, αλλά αυξάνεται κατά 5% περίπου στο απόγειο και μειώνεται κατά 5% στο περίγειο. Ο όρος υπερσελήνη ή σούπερ Σελήνη δεν είναι επιστημονικός. Υπάρχει η θεωρία ότι δημιουργήθηκε από αστρολόγους.

πηγή- neolaia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here