Ένα πανέμορφο μοντέρνο σπίτι στη Νεράντζα Κορινθίας… Πάνω στη θάλασσα-φωτο

331

Με μοναδική θέα προς τον Κορινθιακό και τον Παρνασσό, το αρχιτεκτονικό γραφείο R.C.TECH σχεδίασε και κατασκεύασε ένα μοναδικό εξοχικό σπίτι στην Νεράντζα Κορινθίας απλότητας και αντιθέσεων, για μια νεαρή οικογένεια.

Χωρίς τοπολογικά χαρακτηριστικά, εκτός από τη θέα στη θάλασσα, οι αρχιτέκτονες ήταν ελεύθεροι να σχεδιάσουν ένα καταφύγιο που θα ταίριαζε καλύτερα στις απαιτήσεις των πελατών τους.

Και κάπως έτσι αποφάσισαν να αγκαλιάσουν τολμηρά το μεσογειακό περιβάλλον που απλώνεται μπροστά, σχεδιάζοντας το Beach House Neratza, ένα σπίτι ιδανικό για την οικογένεια, για να δημιουργήσουν τις καλύτερες αναμνήσεις.

Αντικατοπτρίζοντας την ομαλότητα του γύρω εδάφους, το Beach House Neratza εκτείνεται κατά μήκος της παραλίας, με κυρίαρχα στοιχεία την τσιμεντένια πέργκολα και μια επιμήκη πισίνα που οριοθετεί διακριτικά τα όρια μεταξύ του σπιτιού και της παραλίας.

Πλησιάζοντας το σπίτι από την νότια πλευρά, αυτό που συναντά κανείς είναι μια οικεία αυλή που χαρακτηρίζεται από μια κίτρινη πόρτα που ξεπροβάλλει στη σιωπηλή παλέτα των ασβεστωμένων τοιχών του σπιτιού, του σκυροδέματος από πέργκολα και του ξύλινου πατώματος στην είσοδο.

Beach House Neratza
Το κίτρινο χρώμα στην πόρτα είναι πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό.

 

Το ξεχωριστό κίτρινο χρώμα της πόρτας – μια παιχνιδιάρικη επιλογή που αποσκοπεί να πυροδοτήσει τη φαντασία των παιδιών – βλέπει την εκπληκτική θέα στη θάλασσα και στο μυθικό βουνό του Παρνασσού που υψώνεται πάνω από τον Κόλπο της Κορίνθου. Όλα αυτά δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό για την κουζίνα ανοιχτού χώρου και την τραπεζαρία από υαλοπίνακα από το δάπεδο μέχρι την οροφή, που βρίσκονται πίσω από την πόρτα.

Οσον αφορά τη διαρρύθμιση, το σπίτι διαθέτει τζάκι και δύο μεγάλους κυλινδρικούς φεγγίτες που φέρνουν το φως της ημέρας στην κουζίνα και την τραπεζαρία ενώ το σαλόνι βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πτέρυγες υπνοδωματίων, μία που στεγάζει τις κρεβατοκάμαρες της οικογένειας και μία για τους επισκέπτες.

Beach House Neratza
Οι δύο μεγάλοι κυλινδρικοί φεγγίτες.

Σε συνδυασμό με μια ευρύχωρη βεράντα, την πισίνα και την απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα, το παραθαλάσσιο αυτό σπίτι αποτελεί το τέλειο περιβάλλον για την οικογένεια να απολαύσει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής δίπλα στην θάλασσα και να δημιουργήσει νέες αναμνήσεις.

Δείτε φωτογραφίες από το εντυπωσιακό παραθαλάσσιο σπίτι:

Beach House Neratza
Το σαλόνι
Beach House Neratza
Η τραπεζαρία

 

Beach House Neratza
Το παιδικό υπνοδωμάτιο

 

Beach House Neratza
Beach House Neratza
Η μπροστινή βεράντα έχει θέα την πισίνα και την παραλία που απλώνεται μπροστά.

 

Beach House Neratza
Beach House Neratza
Ο σχεδιασμός του σπιτιού ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός παραθαλάσσιου τρόπου ζωής αλλά αντικατοπτρίζει επίσης την ανάγκη για ιδιωτικότητα.

Φωτογραφίες: rctech.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ