Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αρχική ΓΝΩΜΗ «…ένα πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι…»

«…ένα πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι…»

137

Του Αεροπεζοναύτη

Όσο και αν προσπαθήσεις να βρεις ίχνος αντίστασης του ΣΥΡΙΖΑ στα διαχρονικά συμφέροντα της αστικής τάξης, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, δεν θα βρεις.

Δεν υπάρχει ενδοιασμός για τίποτα. Από το «γη και ύδωρ», περάσαμε στο «αέρα και θάλασσα», «πάρτε τα όλα» δηλαδή, τόσο που κάνει τη ΝΔ να τρομάζει, από φόβο μην και δεν προλάβει να συνεισφέρει το δικό της μερτικό στο αστικό ιδεώδες της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, αλλά και του μακελέματος των λαών.

Τα γεγονότα στην περιοχή μας τρέχουν και είναι αδιάψευστοι μάρτυρες για το επικίνδυνο παιχνίδι της κυβέρνησης να εμπλέξει το λαό σε σχεδιασμούς πέραν των λαϊκών συμφερόντων για ειρήνη στην περιοχή.

Όσο η κυβέρνηση δένεται και γίνεται αρωγός στα πλοκάμια που απλώνει το ΝΑΤΟ και της ΕΕ, τόσο περισσότερο αυτονόητα θα μπαίνει στο στόχαστρο των ανταγωνισμών κρατών και πολυεθνικών συμφερόντων στην περιοχή. Η Ρωσία, η Κίνα, η ΕΕ, οι ΗΠΑ, η Τουρκία, αλλά και άλλα κράτη, με τις αστικές τους τάξεις να έχουν συμφέροντα στην περιοχή, δεν θα μείνουν απαθείς σε όσους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δυσκολεύουν τις στοχεύσεις τους και εδώ δεν πρόκειται για συζητήσεις, επιχειρήματα. Τελειώνοντας τα επιχειρήματα, αρχίζουν τα συμφέροντα και αν αυτά δεν προκύπτουν, τότε οι αναμμένες μηχανές του πολέμου ορίζουν με αίμα το συμφέρον των αστών.

Για τους λαούς από τέτοιες λύσεις δεν προκύπτει συμφέρον, προκύπτει μόνο αίμα. Αίμα από τα καλύτερα παιδιά του.

Το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, μπροστά σε αυτή την κατάκτηση με στόχο τη διεύρυνση των νέων αγορών, επιταχύνουν το δέσιμο χειροπόδαρα των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, όσο για τα περί αξιολογήσεών τους, είναι λόγια του αέρα. Είδαμε πώς αξιολόγησαν την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία όταν μέσα σε μία νύχτα τις έδεσαν στο ιμπεριαλιστικό άρμα. Το ίδιο θα κάνουν και με αυτές τις χώρες, αρκεί να τις θέσουν στην υπηρεσία των συμφερόντων τους.

Τι ζητούν οι ΝΑΤΟικοί και οι Αμερικανοί από τη χώρα μας και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ;

Το πρώτο που ζητούν είναι η σταθερή προσήλωση στα εκάστοτε κελεύσματα της αστικής τάξης της χώρας, αλλά και διεθνώς. Από ό,τι φαίνεται μια χαρά τα πάει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφήνει τίποτε να πέσει κάτω.

Το δεύτερο να εναρμονίζεται η πολιτική με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Τα συγχαρητήρια των κορακιών, εν είδει περιστεράς, δημιουργούν εναέριο κυκλοφοριακό χάος πάνω από το Μαξίμου.

Το τρίτο, σε κυβερνητικό επίπεδο, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει γη, αέρα, θάλασσα, υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτική υποστήριξη όπου τα κοράκια επιχειρούν να διευρύνουν τα οικονομικά τους συμφέροντα. Εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε κάθε όριο. Συντηρεί σε 18 κράτη ελληνικές στρατιωτικές αποστολές, στη δε χώρα έχουμε ένα πολυμορφικό επιθετικό πλέγμα βάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ τόσο ισχυρό που η «Πιρόγα» του Θάνου Μικρούτσικου επανατοποθετεί και επικαιροποιεί ως «…ένα πεδίο βολής φτηνό που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι…».

Το κουβάρι της πολεμικής προετοιμασίας ξετυλίγεται γρήγορα. Πυρετώδεις προετοιμασίες και ασκήσεις επιθετικού χαρακτήρα γίνονται αυτή την περίοδο στο ελληνικό έδαφος με τη συμμετοχή κρατών που εμπλέκονται σε επιθετικές δραστηριότητες του ΝΑΤΟ (Ελλάδα, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κύπρος, ΗΠΑ και πρόσφατα ζήτησε συμμετοχή και το Ισραήλ). Χαρακτηριστικό είναι ότι η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2018» γίνεται στην 117 ΠΜ, στην Ανδραβίδα, η οποία όπως αναφέρεται στις δηλώσεις του ΓΕΑ «είναι υψηλού επιπέδου του προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) και της ικανότητάς μας να διεξάγουμε ασκήσεις που συμπεριλαμβάνουν πληθώρα οπλικών συστημάτων στο πλαίσιο μιας από τις μεγαλύτερες περιοχές ασκήσεων στην Ευρώπη, η άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ” φιλοδοξεί να γίνει η πιο ανταγωνιστική άσκηση στην Ευρώπη και στο μεσογειακό χώρο και παρέχει στους συμμετέχοντες ένα υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης καθώς επίσης και μια ξεχωριστή εμπειρία συμμετοχής». Και για να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα για το έργο, δείτε τους στόχους της:

  1. Καταστολή του συστήματος αεράμυνας – Interdiction of Air Defense Systems (IADS).
  2. Προσβολή αεροδρομίου.
  3. Προσβολή ειδικών στόχων / αεροπορική απομόνωση (γέφυρες, υποδομές, μέσα και προσωπικό).
  4. Προσβολή στόχων επιφανείας.
  5. Προστασία αεροσκαφών υποστήριξης (Slow Mover).
  6. Αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search and Rescue ).

Η έμπρακτη κυριαρχία του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στο ελληνικό «οικόπεδο» αναβαθμίζεται και επιταχύνεται με την εγκατάσταση μη επανδρωμένων βομβαρδιστικών (UAV ή drones). Αμερικανοί στρατιωτικοί επιτελείς επιθεωρούν στην Ελλάδα αεροδρόμια (ΛάρισαΑνδραβίδα, τον Άραξο και αλλού) τα οποία θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τη νέα διάταξη των αμερικανικών δυνάμεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας ικανά να στοχεύσουν στη ΝΑ Ευρώπη, στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο, στη Μ. Ανατολή και την Αφρική.

Η βαθύτερη εμπλοκή της χώρας από μια κυβέρνηση που επικαλέστηκε, εν ονόματι της αριστεράς, την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού, πέρα από την επικινδυνότητα, αποκτά χαρακτήρα άρσης εμπιστοσύνης. Η εγκατάλειψη πανανθρώπινων αξιών, όπως η διασφάλιση της ειρήνης, τεκμηριώνει το βαθύ εναγκαλισμό της με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, με τις δυνάμεις του πολέμου, την τοποθετεί απέναντι στο λαό. Από την άποψη αυτή, όποια ανοχή, ιδιαίτερα από όσους εμφορούνται ακόμη από τα συναισθήματα της πραγματικής αριστεράς, δεν δικαιολογείται.

Οι μνήμες είναι νωπές. ΝΑΤΟ σημαίνει χούντες και πόλεμοι. Αυτό και μόνο φτάνει προκειμένου να ενεργοποιεί κάθε άνθρωπο που πιστεύει στην ειρήνη και τη φιλία των λαών και απευθύνει πλατύ κάλεσμα για συμπόρευση ανατροπής όλων των αντιλαϊκών σχεδίων της αστικής τάξης, συμπεριλαμβανομένου και του πολέμου.

Οι πόλεμοι είναι παιδιά των αστών και όχι των λαών!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ