Έρευνα ξεκινά στη πρωτοβάθμια σχολική Επιτροπή του Δήμου Κορινθίων…για “χαμένα” χρήματα

160

Κόντρα στο δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου για να ξεκινήσει ο έλεγχος στην επιτροπή παιδείας όπου υπάρχουν ενδείξεις ότι λείπει ένα ποσό που ξεπερνά τις 120000 ευρώ.

Ο πρώην δήμαρχος αντέδρασε στον τρόπο που τέθηκε το θέμα ότι λείπουν τα χρήματα κατά την περίοδο της δημοτικής του αρχής λέγοντας πως στην επιτροπή υπήρχαν και μέλη της παράταξης Νανοπουλου.

Υπάρχουν προσωπικές ευθύνες σε ολα τα μελη που ανεχθηκαν να μη γίνονται απολογισμοί κατέληξε ο πρώην δήμαρχος και πως το θέμα έπρεπε να έρθει στο επόμενο συμβούλιο σαν κανονικό θέμα και όχι εκτός ημερησιας.

Ο δήμαρχος απάντησε πως επειδή πρόκειται για πόσο που στοιχειοθετεί κατηγορία κακουργήματος ο επίτροπος ζήτησε το δημοτικό συμβούλιο να προχωρησει τις διαδικασίες.

Υπάρχει πολιτική ευθύνη κατέληξε ο κ. Νανόπουλος στο δήμαρχο που έχει επιτρέψει τόσα χρόνια να μη γίνονται απολογισμοί στα νομικά πρόσωπα κάτι που η παράταξη του κατήγγειλε συνεχώς.

Ο Μάριος Ασημακοπουλος ζήτησε άμεσα να γίνει έλεγχος για όλα τα ποσά και να υπάρξει και έλεγχος και στους δημοτικούς συμβούλους αν έχουν οφειλές.

Ξεκίνησε μια μεγάλη συζήτηση για τον αν υπάρχει η αρμοδιότητα στο συμβούλιο να ζητά αυτόν τον έλεγχο με το Νίκο Σταυρελη να κάνει λόγο για μια πολιτική απόφαση που πρέπει να παρθεί χωρίς όμως να αναφέρονται ονόματα και ποσά αλλά να περιμένουμε το αποτέλεσμα του ελέγχου.

Η κα Λύτρα είπε ότι δε μπορεί το συμβούλιο να ψηφίζει για φήμες που ακούγονται για να πάρει απάντηση από το Βασίλη Νανόπουλο  ότι δε μιλάμε για φήμες αλλά για αποτέλεσμα ελέγχου των ορκωτών ότι υπάρχει κενό στα οικονομικά.

Για αυτό πρέπει άμεσα να ξεκινήσει έλεγχος από Ορκωτό και ελεγκτικό Συνέδριο για όλα τα προηγούμενα χρονια ωστε στο επόμενο συμβούλιο να υπάρχει πλήρης γνώση.

πηγή-ekorinthos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ