Έρχεται νέα κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

137

Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα επηρεάσει τη χώρα μας από σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr. Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της επερχόμενης κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές κατά τόπους βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες που θα σημειωθούν κατά κύριο λόγο στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Παράλληλα, χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 6-7 μποφόρ στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 15 με 16 βαθμούς, με εξαίρεση τα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου όπου θα φτάνει τους 17-19 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, βροχές αναμένονται σε όλη τη χώρα ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στις νησιωτικές και παράκτιες περιοχές όπου τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι συγκεντρώσεις ατμοσφαιρικής σκόνης στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι αυξημένες.

Στην Κορινθία αναμένονται βροχοπτώσεις και ενδεχομένως καταιγίδες κατά κύριο λόγο έως το πρωί και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Τα φαινόμενα έως το πρωί θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ