Έρχεται τρίτο σφυροκόπημα του καιρού, ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες περιοχές

141

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open TV, Κλέαρχο Μαρουσάκη έρχεται νέα κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, για τις επόμενες ημέρες, «αναμένονται επικίνδυνα φαινόμενα ικανά να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα και καταστροφές».

«Οι μήνες Οκτώβριος και κυρίως Νοέμβριος θεωρούνται ως οι πιο επικίνδυνοι μήνες για εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στη χώρα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ αναλύει και τον ρόλο της Πίνδου.

Αναλυτικά η ανάρτησή του στο facebook:

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων από την ΕΜΥ

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που είχε εκδοθεί την περασμένη Παρασκευή (25/09) προχώρησε η ΕΜΥ σύμφωνα με την οποία έρχονται βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τρίτη.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) η κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/09) και το Ιόνιο, ενώ στη συνέχεια το μέτωπο θα κινηθεί δυτικότερα.

Συγκεκριμένα:

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας τα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και βαθμιαία την υπόλοιπη Πελοπόννησο και πρόσκαιρα την ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία. Εξασθένηση αναμένεται από τις βραδινές ώρες.
  • Τη νύχτα της Δευτέρας και τις πρωινές ώρες της Τρίτης τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεάσουν τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ