Έτοιμος για «στρατιωτική εμπλοκή» με την Τουρκία… ο Υπουργός Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος (Video)

147

Το ενδεχόμενο στρατωτικής εμπλοκής με την Τουρκία βάζει στο τραπέζι ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στο Star, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε μία προσπάθεια να τέρψει το ακροδεξιό κοινό, φρόντισε να μας ενημερώσει πως η Ελλάδα προετοιμάζεται για «όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή».

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος ρωτά: «Παρατηρείτε κι εσείς το τελευταίο διάστημα μια αυξανομένη τουρκική προκλητικότητα;»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος απαντά: «Ασφαλώς και η συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά επιθετική. Θεωρώ ότι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει η Ελλάδα αυτή τη συμπεριφορά, η οποία έχει γενικά μια τάση αυξανόμενης επιθετικότητας, είναι αφενός να εξαντλεί όλα τα διπλωματικά της όπλα και από την άλλη μεριά να μεριμνά για την αύξηση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων».

Εν συνεχεία, δέχεται στην ερώτηση της δημοσιογράφου που λέει το εξής: «Είμαστε έτοιμοι ακόμα και για μια στρατιωτική λύση, όπως ανέφερε ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Διακόπουλος;»

«Ακριβώς! Είπε ότι προετοιμαζόμαστε για όλα τα ενδεχόμενα. Μέσα σε όλα τα ενδεχόμενα συμπεριλαμβάνονται ασφαλώς και η στρατιωτική εμπλοκή. Δε θέλουμε να φτάσουμε εκεί, αλλά θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε απόλυτο βαθμό. Επομένως, ο νοών νοείτω», είπε με νόημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ