Δύο μέρες νωρίτερα απ’ ότι αρχικά υπολογίζονταν έφτασε στην Θεσσαλονίκη το «Λευκό Βέλος» της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το τρένο ETR 470 έφτασε από το Μιλάνο στην Ειδομένη χθες το πρωί και το απόγευμα εισήλθε στο αμαξοστάσιο της εταιρείας στην Θεσσαλονίκη.

Το τρένο έφτασε στη χώρα μας συρόμενο από το Μιλάνο μέχρι την Θεσσαλονίκη από άλλες μηχανές. Στην Ειδομένη το παρέλαβαν οι μηχανοδηγοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι οποίοι μέσω ντιζελομηχανής έσυραν το τρένο νέο απόκτημα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη.

Το νέο τρένο είναι πλήρως ανακατασκευασμένο από την Alstom για λογαριασμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τρένο το οποίο αρχικά χρησιμοποιούσε η αδελφή εταιρεία Τrenitalia. Το νέο τρένο «βάφτηκε» στα χρωματα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πραγματοποιήσει δοκιμαστικά ταξίδια για μερικές εβδομάδες στο δίκτυο της χώρας μας και συγκεκριμένα στην γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη- και στις 25 Μαρτίου 2021 θα πραγματοποιήσει το «παρθενικό» του ταξίδι στη χώρα μας, με επιβάτες.

Το τρένο μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες πάνω από 200 km/ώρα ωστόσο είναι απίθανο να επιτευχθούν επί μακρόν ταχύτητες άνω των 160 km/ώρα λόγω κυρίως της κακής κατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου.

https://www.pronews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *