Ήρωες της φωτιάς…!!! επιχειρούν ξανά και ξανά και… ξανά! οι εικόνες τους συγκλονίζουν-φωτό

126

 Επιχειρούν ξανά και ξανά και… ξανά! Χωρίς σταματημό. Είναι οι πρωταγωνιστές αυτών των «μαύρων» στιγμών για όλη την Ελλάδα. Οι εικόνες τους συγκλονίζουν. Όπως και οι ψυχή τους!

Toυς βλέπουμε τα τελευταία 24ωρα από τους τηλεοπτικούς δέκτες και… μας κόβεται η ανάσα. Να επιχειρούν από τον αέρα με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα κόντρα στα μποφόρ, να επιχειρούν από γης σε δύσβατες περιοχές, σε δύσκολα μέρη, με τις φλόγες να είναι… λυσσασμένες και να επιτίθενται συνεχώς εναντίον τους. Αλλά αυτοί εκεί. Με πενιχρά μέσα να παλεύουν κόντρα σε όλα. Για να σβήσουν την φωτιά, να σώσουν ανθρώπους, ζώα και περιουσίες που φτιάχτηκαν με αίμα και κόπο.

Οι εικόνες πυροσβεστών, εθελοντών, ανθρώπων της ΕΜΑΚ και γενικά όλων όσοι συμμετείχαν σε αυτό τον «πύρινο πόλεμο» συγκλονίζουν. Μας κάνει να τους θαυμάζουμε, να μοιραζόμαστε την αγωνία τους, να υποκλινόμαστε μπροστά τους. Ένα μεγάλο respect προς όλους αυτούς που πήγαν άλλη μια μέρα στην δουλειά, αλλά όχι μέρα ρουτίνας. Μέρα μάχης, αγωνίας, αβεβαιότητας. Γεμάτη από κούραση, τρόμο, ψυχολογική φθορά, σωματικό πόνο.

Συναισθήματα που προκαλούν ρίγη. Άνθρωποι που είδαν καμένους συνανθρώπους. Μεγάλους και παιδιά. Που όμως δεν λύγισαν, γιατί δεν έπρεπε να λυγίσουν. Έπρεπε να μείνουν όρθιοι για να σώσουν όλους τους άλλους. Ο θαυμασμός μας τους ανήκει. Μαζί με όλες μας τις προσευχές… Τίποτα λιγότερο.

πηγή-gazzetta.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ