ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ – Το δέντρο που βγάζει καρπούς που φτάνουν τα 3 κιλά! (ΒΙΝΤΕΟ)

187

Αυτό το τεράστιο κιτρολέμονο βάρους πάνω από 1 κιλό, μόλις κόπηκε από μια λεμονιά που μεγαλώνει μόνη της, στην πίσω αυλή του σπιτιού της κας Αντωνίας που βρίσκεται στον οικισμό Κάτω Κουλάτζικι των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας. Όπως μας είπε η κα Αντωνία αυτό το κιτρολέμονο δεν έχει ωριμάσει πλήρως και όταν θα είναι “η ώρα του” μπορεί να ζυγίζει μέχρι 3 κιλά. Το δέντρο δεν δέχεται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα εκτός από αυτήν που δέχεται από το έδαφος στις ρίζες της. Έχει ελάχιστα δηλαδή, κι όμως είναι όλα όσα χρειάζεται για να μας προσφέρει περισσότερα απ΄ όσα εμείς χρειαζόμαστε.

Περιεργαζόμαστε το δέντρο ενώ ταυτόχρονα κρατάμε το τεράστιο κιτρολέμονο στα χέρια μας και απορούμε για όλα αυτά τα άγνωστα που συμβαίνουν κάτω από τα πόδια μας, στις ρίζες της, μέσα στο έδαφος.

 

 

Σε μια κουταλιά χώμα ζουν κανονικά περισσότεροι μικροοργανισμοί από τον ανθρώπινο πληθυσμό ολόκληρου του πλανήτη. Στην αρχή το ακούς και τρομάζεις, και ίσως σιχαίνεσαι λίγο. Αν ο γεωπόνος όμως είναι ενημερωμένος θα σου πει ότι αυτοί οι μικροοργανισμοί είναι που κάνουν όλη τη «δουλειά», αυτοί μεταφέρουν στις ρίζες τα θρεπτικά συστατικά και την ενέργεια που χρειάζονται τα φυτά και ότι παρασιτοκτόνα και μυκητοκτόνα δεν μπορούν να έχουν θέση στην αυλή μας.

 

Όσοι περισσότεροι μικροοργανισμοί ζουν στο χώμα, τόσο πιο ζωντανό είναι το έδαφος και τόσο καλύτερα μπορεί να θρέψει τα φυτά, τα δέντρα, άρα και εμάς. Έτσι λοιπόν η υγεία μας, η υγεία των φυτών και του εδάφους είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Ας προσέχουμε με τα λιπάσματα και τα κάθε λογής φάρμακα γιατί τελικά είμαστε ότι καταναλώνουμε.

agioitheodoroi.blogspot.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ