Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός καταπολέμησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου: Στο έλεος των κουνουπιών κάτοικοι και επισκέπτες

131

Σοβαρό ζήτημα με την καταπολέμηση των κουνουπιών υπάρχει για τη Μεσσηνία, τουλάχιστον, και ο κίνδυνος να μας “ψήσουν” τα κουνούπια είναι ορατός.

Οπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας, η αρμόδια επίτροπος δεν ενέκρινε το διαγωνισμό για την καταπολέμηση των κουνουπιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την 3ετία 2018 – 2020, που αφορά την προγραμματική σύμβαση για το συγκεκριμένο έργο, μεταξύ της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας και των 6 δήμων του νομού, προϋπολογισμού 369.000 ευρώ.

Με την εξέλιξη αυτή δημιουργείται απειλή για την ποιότητα ζωής και τη δημόσια υγεία. Και αυτό γιατί η περίοδος αυτή είναι κρίσιμη για την έναρξη των ψεκασμών, προκειμένου να χτυπηθούν τα κουνούπια πριν προλάβουν να μεγαλώσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η απόρριψη του διαγωνισμού δείχνει την ανάγκη για τη διενέργεια νέου, για την ολοκλήρωση του οποίου θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, πολύτιμος όμως, για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχει ενημερώσει κι εγγράφως τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για το πρόβλημα και τους κινδύνους που δημιουργούνται, ενώ έχει απευθυνθεί και στη Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας. Ο δήμαρχος έχει ζητήσει από τον περιφερειάρχη να αναλάβει πρωτοβουλία και να βρεθεί άλλος τρόπος, ακόμα και με ανάθεση αν χρειαστεί, για λόγους δημόσιας υγείας.

Η περιφερειακή αρχή ασχολείται με την εκδίωξη της αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη και η καταπολέμηση των κουνουπιών παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα.

πηγή-eleftheriaonline.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ