Αλέκος Πνευματικός”Ζημιά ή σκάνδαλο τελικά κ.Νανόπουλε και κ.Σταυρέλη, όπως λέγατε παλαιότερα”…;

147

Ζημιά ή σκάνδαλο τελικά κύριε Νανόπουλε και κύριε Σταυρέλη, όπως λέγατε παλαιότερα;

Η οικονομική επιτροπή του δήμου κατά πλειοψηφία μετά από πρόταση του κ. Νανόπουλου, ψήφισε ανάδοχο για την κατασκευή του δημοτικού σχολείου της Αρχαίας Κορίνθου με ποσοστό έκπτωσης 53,1% την εταιρεία GEOGENESIS AE, ενώ καλύτερη προσφορά στο διεθνή διαγωνισμό με έκπτωση 61,39% έδωσε η εταιρεία MA CON STRUCTION TAE AE . Επιπλέον επιβάρυνση περίπου 250.000 ευρώ.
Άλλα λέγατε μέχρι και πρόσφατα κ. Νανόπουλε, άλλα κάνετε σήμερα. Με ίδιες εισηγήσεις των επιτροπών διαγωνισμού μέχρι και πριν λίγες μέρες οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής ήταν να δίνονται τα έργα στην πιο συμφέρουσα για τον Δήμο προσφορά, ενώ σήμερα το έργο δόθηκε στην εταιρεία που έδωσε 8,29% μικρότερη έκπτωση. «Εμείς έχουμε αρχές και αξίες και θα δίνουμε τα έργα στη εταιρεία με την μεγαλύτερη έκπτωση», λέγατε μέχρι πριν λίγες μέρες, σήμερα όλα άλλαξαν ξαφνικά, ξεχάστηκαν και οι αρχές και οι αξίες.
Με έκπληξη διάβασα το δελτίο τύπου του κ. Σταυρέλη που αναφερόταν στη συγκεκριμένη απόφαση και έλεγε για ζημιά για το δήμο 248.700 ευρώ, όταν για το έργο της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη βροντοφώναζε για μέγα σκάνδαλο 500.000 ευρώ, χωρίς καν να υπάρχει απόφαση.
Οι λέξεις έχουν σημασία κύριοι Σταυρέλη και Νανόπουλε.
Τότε παρόλο που υπήρχε ομόφωνη απόφαση της επιτροπής διαγωνισμού για κατακύρωση του έργου στον τέταρτο μειοδότη λέγατε πως αν κατακυρωθεί στον τέταρτο θα υπάρξουν προβλήματα λόγω μη νομιμότητας και προσφυγών όσων θίγονταν. Σήμερα κάτι τέτοιο δεν υπάρχει;
Δηλαδή χωρίς εισήγηση της επιτροπής και χωρίς αιτιολόγηση δίνετε το έργο στη δεύτερη εταιρία.
Μήπως έστω και αργά παραδέχεστε την αδυναμία της εταιρίας να εκτελέσει το συγκεκριμένο έργο;
Τι θα γίνει με τα υπόλοιπα έργα στα οποία έχει μειοδοτήσει η συγκεκριμένη εταιρεία; Τι θα γίνει με τους παιδικούς σταθμούς των Αθικίων και του Αγίου Γεωργίου και με το Αστεροσκοπείο Στεφανίου; Βέβαια οι αμφιβολίες μας για το έργο της πλατείας Παναγή Τσαλδάρη παραμένουν.
Τελικά ΟΛΑ για τις εντυπώσεις κύριοι.

ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ

Αλέξανδρος Πνευματικός

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ