Ανάβει φωτιές η «απαγορευμένη» ταινία της Αλίκης…

103

Ο Τάκης Βουγιουκλάκης διαφωνεί με το βέτο του γιου της Αλίκης να επανακυκλοφορήσει η «απαγορευμένη» ταινία της

Από την
ΚΛΑΡΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Τάκης Βουγιουκλάκης βάζει τα πράγματα στη θέση τους σχετικά την «απαγορευμένη» ταινία της Αλίκης, το περίφημο «Aliki my love», που -όπως έγινε γνωστό πρόσφατα μέσα από τη σελίδα της Φίνος Φιλμς στο facebook- υφίσταται ψηφιακή επεξεργασία και αναμένεται να επανακυκλοφορήσει.

Μάλιστα, το ζήτημα έχει θορυβήσει τον ανιψιό του Γιάννη Παπαμιχαήλ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έθεσε βέτο για την επαναπροβολή της. «Καταρχάς, η ταινία δεν είναι “απαγορευμένη”! Δεν ήταν ποτέ. Απλώς ο Φίνος δεν ήθελε να προβληθεί. Δεν του άρεσε και δεν ήθελε να “κάψει” την Αλίκη. Ούτε και στην Αλίκη πολυάρεσε βέβαια» αναφέρει στην «Espresso» ο αδελφός της Αλίκης Τάκης Βουγιουκλάκης. Οσο για τις τολμηρές σκηνές που λέγεται ότι περιέχει το φιλμ, ο αδελφός της εθνικής μας σταρ εξηγεί: «Δεν είχε τολμηρές σκηνές… Εντάξει, ίσως να ήταν λίγο τολμηρές για εκείνη την εποχή. Εγώ προσωπικά δεν την έχω δει, γιατί σπούδαζα τότε στην Ιταλία. Αλλά, από όσο γνωρίζω, δεν είχε τέτοια πλάνα το φιλμ».

Εγκριση

Στην ανακοίνωση της Φίνος Φιλμς για την επαναπροβολή της ταινίας, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ αντέδρασε εντόνως και κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να προβληθεί από οποιοδήποτε μέσο χωρίς τη δική του έγκριση, προειδοποιώντας ότι, εάν γίνει κάτι τέτοιο, εκείνος θα κινηθεί νομικά. «Από τη στιγμή που μια επιχείρηση όπως η Φίνος, η οποία έχει τα δικαιώματα της ταινίας, αποφασίζει να την προβάλει και δεν υπάρχει γραπτή απαγόρευση προβολής της από καμία πλευρά, δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Αν υπήρξε προφορική συμφωνία μεταξύ Φίνου και Αλίκης να μην προβληθεί η ταινία, δεν το ξέρω, αλλά ακόμη και έτσι να ήταν, πλέον δεν μπορεί να ισχύσει. Ο Γιάννης (σ.σ.: Παπαμιχαήλ) δεν είχε καν γεννηθεί τότε. Ποια έγκριση; Υπάρχει απαγόρευση σε παραστατικό; Οχι!» απαντά ο σκηνοθέτης στο σχόλιο του ανιψιού του.

Για όλα αυτά που ακούγονται, ότι δηλαδή η συγκεκριμένη ταινία αποτέλεσε μια προσπάθεια της εθνικής μας σταρ για διεθνή καριέρα, ο αδερφός της ξεκαθαρίζει: «Δεν επρόκειτο για απόπειρα της Αλίκης για διεθνή καριέρα. Δεν είχε τέτοιο πρόβλημα η Αλίκη. Δεν ήθελε κάτι τέτοιο. Την ταινία αυτή τη σκηνοθέτησε ο Ρούντολφ Ματέ, ο κορυφαίος διευθυντής φωτογραφίας της εποχής, ο οποίος μάλιστα είχε κάνει και την ταινία “Ζαν ντ’ Αρκ”».

Ωστόσο παρά τις μεγάλες προσδοκίες ως σκηνοθέτης δεν ενθουσίασε ούτε τον Φίνο ούτε την Αλίκη. Ακόμη και αν δεν είναι καλή, όπως είπαν τότε, ένας ηθοποιός κρίνεται και από τις επιτυχίες του και από τις αποτυχίες του! Δεν θα κριθεί η Αλίκη από μία ταινία τόσα χρόνια μετά» τόνισε. Καταλήγοντας, ο σκηνοθέτης και παραγωγός μίλησε και για τη δική του θέση σε ό,τι αφορά την προβολή ή όχι της εν λόγω ταινίας: «Δεν με απασχολεί αν προβληθεί αυτή ταινία. Δεν με απασχόλησε ποτέ! Με τους κληρονόμους της Φίνος διατηρώ άριστες σχέσεις, ωστόσο δεν έχω κάποια ενημέρωση σχετικά ούτε και ζήτησα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ