Ανασχηματισμός: Όλα τα ονόματα- Ποιοι υπουργοί φεύγουν, ποιοι μένουν, ποια πρόσωπα έρχονται

111

Ποια πρόσωπα φέρονται να μετακινούνται, ποιοι είναι προς αποχώρηση και ποιοι «ράβουν» υπουργικό κοστούμι.

«Χρησιμοποιείτε λάθος λέξη, η σωστή είναι διορθωτικές κινήσεις», είπε στους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Ισραήλ με την ελληνική αποστολή, επιβεβαιώνοντας εμμέσως τα σενάρια ανασχηματισμού.

Στις αρχικές ερωτήσεις απάντησε ότι «εγώ, όπως ξέρετε, τις αποφάσεις μου τις παίρνω στο βουνό, αλλά τώρα είναι καλοκαίρι…», ωστόσο με όσα ανέφερε στη συνέχεια απέδειξε ότι όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Αποδεικνύεται ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η αναφορά του Γιώργου Γεραπετρίτη μία ημέρα πριν, που προανήγγειλε τις… διορθωτικές κινήσεις στο υπουργικό σχήμα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι σχετικές εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό έχουν γίνει εδώ και αρκετό καιρό και, όπως φαίνεται, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει αυτή που αφορά τις μικρές αλλαγές στο υπουργικό σχήμα, αποφεύγοντας έναν δομικό ανασχηματισμό και ένα μεγάλο ανακάτεμα της τράπουλας.

Ποιοι αναμένεται να μείνουν εκτός υπουργικού σχήματος

Εκτός υπουργικού σχήματος αναμένεται να βρεθεί ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος αναμένεται να «πληρώσει» την ιστορία των ΚΕΚ που αφορούσε την επιμόρφωση των επιστημόνων. Τον ίδιο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και ο Χάρης Θεοχάρης, για τον οποίο υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια στο πρωθυπουργικό γραφείο για τον τρόπο που χειρίστηκε το χαρτοφυλάκιό του.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα γίνει με τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα παραμείνει υφυπουργός Αθλητισμού, χωρίς να αποκλείεται να βρεθεί σε κάποια άλλη θέση. Αλλαγές θα υπάρξουν και στο επικοινωνιακό επιτελείο, με τον Στέλιο Πέτσα να αφήνει τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου και να «μετακομίζει» στην οδό Σταδίου και στο υπουργείο Εργασίας.

Ποιοι υπουργοί δεν μετακινούνται

Αμετακίνητοι θεωρούνται υπουργοί που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας και έχουν ανεβασμένες μετοχές. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Γιώργος Γεραπετρίτης, που μαζί με τον υφυπουργό Άκη Σκέρτσο και τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη αποτέλεσαν την τριάδα που χειρίστηκε με επιτυχία όχι μόνο τη διαχείριση της πανδημίας, αλλά και όλες τις δύσκολες κυβερνητικές αποστολές.

Στην ίδια κατηγορία είναι φυσικά ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, που αν μετακινηθεί από τη θέση του θα είναι για να αναβαθμιστεί στο κυβερνητικό σχήμα. Αμετακίνητος θεωρείται και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ειδικά στη φάση που βρίσκονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η επανεκκίνηση των συζητήσεων με την Αίγυπτο για τη χάραξη ΑΟΖ.

Ανεβασμένες μετοχές έχει ο Κυριάκος Πιερρακάκης που έχει αναβαθμίσει ταχύτητα τις ψηφιακές υπηρεσίες του Δημοσίου και έχει επιδείξει σε σύντομο χρονικό διάστημα σημαντικό έργο στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Επιτυχημένη θεωρείται και η παρουσία του Άδωνι Γεωργιάδη στο υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ τα σενάρια ανασχηματισμού δεν αφορούν την οδό Νίκης όπου βρίσκεται και το γραφείο του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

Στις υπουργικές τους θέσεις αναμένεται να παραμείνουν ο Τάκης Θεοδωρικάκος, που έχει φέρει εις πέρας την κυβερνητική πολιτική στο υπουργείο Εσωτερικών, και ο Κωστής Χατζηδάκης στο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, το οποίο δεν πρόκειται να «σπάσει», σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, παρά τα σενάρια που ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ποιες αλλαγές αναμένονται σε πρόσωπα υφυπουργών

Μεγάλες αλλαγές αναμένονται στους υφυπουργούς του κυβερνητικού σχήματος, όπου θα υπάρξουν σαρωτικές αλλαγές σε πρόσωπα. Εκτός κυβερνητικού σχήματος θα βρεθούν αρκετά εξωκοινοβουλευτικά στελέχη που δεν απέδωσαν όσα περίμενε ο πρωθυπουργός και δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες που υπήρχαν. Αντιθέτως, εντός κυβερνητικού σχήματος θα δούμε να τοποθετούνται μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, ενώ στα ονόματα που ακούγονται περιλαμβάνονται ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

.fortunegreece.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ