ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΣ “ΠΥΛΕΣ” ΤΟΥ… ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»

132

Άρθρο του ΑΡΗ ΣΚΟΥΡΤΗ*

Ώδινεν ρόδον και έτεκεν… κόμμα! Μετά από ικανό χρονικό διάστημα, γόνιμου προσυνεδριακού διαλόγου, έφτασε η στιγμή του τοκετού!

Τοκετός (ο): η ενέργεια εκείνη του τίκτω, της γέννησης του νέου!…

Περισσότερα ΕΔΩ:

Έτσι, την Παρασκευή 16 Μάρτη 2018 ανοίγει τις πύλες για τις εργασίες του, μετά την απόφαση της Επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κ. Φώφης Γεννηματά και του Πολιτικού Συμβουλίου του, για ένα ΑΝΟΙΚΤΟ, ΔΗΜΟΚΡΑ-ΤΙΚΟ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

Καθοριστικό σταθμό για την οριστική ανατροπή των πολιτικών συσχε-τισμών, ανοίγοντας νέους δρόμους για την Ελλάδα και την κοινωνία.

Για ένα νέο κόμμα ο περί ου λόγος, για έναν νέο φορέα της κεντρο-αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα!

ΚΟΜΜΑ (το) ουσ. [<αρχ. κόμμα < κόπτω] μερίδα πολιτών με τις ίδιες πολιτικές ιδέες. Δηλαδή, οργανωμένη πολιτική ομάδα με πρόγραμμα και επιδίωξη την ανάδειξή της στην κυβέρνηση της χώρας.

Εδώ ο λόγος υπάρχει λοιπόν!

Η συζήτηση για το μέλλον του δημοκρατικού σοσιαλισμού στην Ευρώ-πη έχει αναζωπυρωθεί, ενώ στην Ελλάδα η διάψευση των λαϊκίστικων υποσχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τη συζήτηση για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου από τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσια-λισμού, της ανανεωτικής αριστεράς και του προοδευτικού κέντρου.

Η κατάρρευση του ψευδεπίγραφου διλήμματος «μνημόνιο – αντιμνη-μόνιο», καθιστούν αναγκαία όσο ποτέ την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου σε διαφορετικό πλαίσιο.

Γι’ αυτό πρέπει να αγωνισθούμε για την ανανέωση του δημοκρατικού σοσιαλισμού στον τόπο μας, για μία νέα πολιτική ταυτότητα, με ισχυρή παρέμβαση, που θα έχει ωσάν βασικό συστατικό της τον παράγοντα άνθρωπο και την κοινωνική πρόοδο.

Στην εποχή του νεοορθολογισμού και της άκρατης παγκοσμιοποίησης, είναι επιβεβλημένο ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα! Χρειάζεται ένας νέος τύπος πολιτικού φορέα, που να παίρνει αποφάσεις, που να δίνει λόγο πολιτικό, αλλά και εξουσία στη βάση του, οργανώνοντας με όποιον τρόπο τις κοινωνικές δυνάμεις του, ώστε να ξανακαταστήσει την πολιτική πόλο έλξης, συσπείρωσης και συμμετοχής, για το κοινό καλό απάντων!

Το υπό σύσταση νέο κόμμα, ο νέος φορέας που θα προκύψει από αυτό το συνέδριο, πρέπει να διεκδικήσει ρόλο πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων και να εκφράσει τη νέα πραγματική ελπίδα για τη χώρα και το λαό της.

Πρέπει να έχει στόχο τη διακυβέρνηση της χώρας με προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα γενναίων αλλαγών, τομών και ουσιαστικών μεταρρυθμί-σεων, ώστε να αντιμετωπίσουμε οριστικά και τελεσίδικα τα αίτια της σοβούσας, καιρό τώρα, φρικτής και τραγικής κρίσης για την πατρίδα μας, ώστε να οδηγήσουμε την Ελλάδα και την κοινωνία μας σε μια καινούργια περίοδο αναδημιουργίας, ευημερίας και προόδου, σε ασφαλείς και στέρεες βάσεις.

Η συνάντηση δε αυτή με την κοινωνία, πρέπει να επιτευχθεί στη βάση της πολιτικής πραγματικότητας, με μεστό και ποιοτικό λόγο.

Άλλωστε, αριστερή πολιτική είναι η γλώσσα της αλήθειας. Είναι η πολιτική που εξηγεί, που δυσαρεστεί με τις αλήθειες της!

Διεκδικούμε ολική επαναφορά της κεντροαριστεράς στη χώρα, με προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης.

Ο εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο!

Ήδη από το συνέδριο του περασμένου Ιουλίου 2017 της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙ-ΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, έγινε το πρώτο αποφασιστικό βήμα με προγραμματικό επαναπροσδιορισμό ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς.

Ο χώρος μας χρειάζεται ανανέωση και όχι αναπαλαίωση… Εκσυγχρονι-σμό και όχι αναχρονισμό!

Ο χώρος δεν χρειάζεται ομαδούλες και ομαδοποιήσεις. Πέρα από τις όποιες εσωκομματικές διαφωνίες, τους τακτικισμούς των στελεχών, το δόγμα «διαίρει και βασίλευε», πρέπον είναι να αποφευχθούν. Οι αψιμαχίες, οι ρήξεις, οι κόντρες, οι αμφισβητήσεις, τα συντροφικά μαχαιρώματα, αφαι-ρούν και διαιρερούν, δεν πολλαπλασιάζουν.

Χρειάζεται ενότητα, αλληλεγγύη και αγώνας. Πρέπει να αγωνιστούμε άπαντες για την αξιακή ανανέωση και την επανεκκίνηση αυτής της Δημοκρα-τικής Παράταξης, μέσα απ’ αυτό το ιδρυτικό συνέδριο.

Γίνεται σαφές πια, πως η κεντροαριστερά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δεν ημπορεί να είναι παρά μόνο εκσυγχρονιστική, κοινωνικά συνε-κτική, Ευρωπαϊκή, μετριοπαθής και πατριωτική.

Δεν μπορεί παρά να είναι ενάντια στον λαϊκισμό, στις περιχαρακωμέ-νες κοινωνίες και οικονομίες.

Οφείλει να έχει πρόγραμμα ευρέως προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, όπως προείπαμε και να διαχωρίσει τη θέση της από τον καταστροφικό κρατι-σμό, αλλά και να παράξει πλούτο!

Μοναδικός γνώμων για προοπτική και κοινωνική απήχηση και συμβο-λή στην πορεία της Ελλάδας, είναι η ίδρυση ενός νέου ενιαίου κόμματος, με ανοικτές διαδικασίες, με πολιτική και κοινωνική συμμετοχή, που θα συμπυ-κνώσει όλες τις αναζητήσεις στην κεντροαριστερά…

Μέσα από τις εργασίες αυτού του ιδρυτικού συνεδρίου, πρέπει άπα-ντες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων για το νέο κόμμα.

Ο πραγματικός πολιτικός, είναι αυτός που κατάφερε πρώτα ο ίδιος να απελευθερωθεί από τα δεσμά του. Να ελέγξει τα ελαττώματά του και να καλλιεργήσει ανθρώπινες Αξίες και Αρετές και μετά να οδηγήσει με σοφία τους άλλους ανθρώπους.

Ο πραγματικός πολιτικός δεν στηρίζεται στην γνώση των πολλών, αλλά στη γνώση και την Ηθική που έχει καλλιεργήσει μέσα του. Δηλαδή, μην κοιτάς τι κάνει ο άλλος για το χώρο σου. Να κοιτάς τι ακριβώς κάνεις ΕΣΥ για το χώρο σου.

Η πολιτική δεν είναι δουλειά!…

Η πολιτική είναι δουλεία, απέναντι στον πολίτη.

Είναι προσφορά!…

Δουλειά λοιπόν! Το νέο κόμμα που θα προκύψει απ’ αυτό το ιδρυτικό συνέδριο, απαιτεί σκληρή δουλειά, μόλις τελειώσουν οι εργασίες του!…

___________________________

* Ο κ. ΑΡΗΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και του «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ