Ανύπαρκτη η ΑΕΚ, έχασε με κάτω τα χέρια το κύπελλο…

107

Θεωρητικά, ήταν η ευκαιρία να αλλάξει η χρονιά. Να μείνει πίσω η τραγική πορεία στο πρωτάθλημα, να αναπτερωθεί το ηθικό με έναν τίτλο και να φτιάξει το μέλλον. Όλα έμειναν στα χαρτιά και στα λόγια. Μια ομάδα δίχως πάθος και δυναμική στο παιχνίδι της, προβλέψιμη και βαρετή, παραδόθηκε άνευ μάχης στον ΠΑΟΚ που επικράτησε με 1-0. Αφαντοι οι παίκτες, θολωμένος ο Χιμένεθ, κατώτεροι των προσδοκιών, έκλεισαν με τον πλέον αρνητικό τρόπο μια τραγική σεζόν.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν είχε εκπλήξεις στην 11άδα που παρέταξε στον τελικό. Αν και υπήρχε η αίσθηση πως θα έκανε μια κίνηση που θα ταρακουνούσε τα δεδομένα, ίσως με τη χρησιμοποίηση κάποιου παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Μπακασέτα στο δεξί άκρο της επίθεσης, αυτό δε συνέβη. Η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο με το σχήμα των τελευταίων αγώνων, ποντάροντας στην ομοιογένεια και στην καλή κατάσταση των παικτών που παίζουν μπροστά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΕΚ να επιχειρεί να χτυπήσει από την αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ, με τον Λιβάγια να κινείται συχνά από εκεί για να δημιουργεί υπεραριθμία. Κάπως έτσι έγινε και η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς, με το γύρισμα του Κροάτη και το μονοκόμματο του Πόνσε στην κίνηση (6’), που πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Πασχαλάκη.

Οσο περνούσε ο χρόνος όμως, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να κάνει παιχνίδι. Ο Κρίστισιτς (κυρίως) και ο Σιμόες δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή της Ενωσης, οι Μάνταλος και Μπακασέτας ήταν εκτός παιχνιδιού και δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο ΠΑΟΚ να είναι εκείνος που είχε την κατοχή της μπάλας.

Βέβαια, δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός. Με εξαίρεση το γυριστό του Ακπομ στο 36’ που απέκρουσε ο Μπάρκας, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είχε λύσεις για να απειλήσει ουσιαστικά την άμυνα της ΑΕΚ. Η Ενωση είχε εξαιρετική στιγμή και με την κεφαλιά του Τσιγκρίνσκι, αλλά το πρόβλημα παρέμενε στο κέντρο. Σε ανύποπτη φάση στο φινάλε του ημιχρόνου μάλιστα, ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα με ψαλιδάκι του Ακπομ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ αύξησε την πίεση προς την εστία του ΠΑΟΚ. Ο Μάνταλος πήρε πρωτοβουλίες, η Ενωση είχε την πρώτη καλή στιγμή με τον Πόνσε που βγήκε τετ α τετ από ασίστ του αρχηγού, αλλά από πλάγια θέση ο Πασχαλάκης τον σταμάτησε. Παράλληλα, φαινόταν πως υπήρχε κίνδυνος από τις αποστάσεις που υπήρχαν στην άμυνα της ΑΕΚ, όπως φανέρωσε το τετ α τετ του Ζαμπά, στο οποίο ο Μπάρκας κράτησε ζωντανή την Ενωση στο ματς.

Ενδεχομένως θα μπορούσαν να αλλάξουν πολλά στη φάση του 55’, όταν ο Γερμανός διαιτητής αποφάσισε πως δεν υπήρχε πέναλτι στο χέρι του Κάνιας έπειτα από γύρισμα του Μάνταλου έπειτα από τη χρήση του VAR. Οσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ έδειχνε να ξεμένει από επιλογές. Ο Χιμένεθ – με καθυστέρηση ομολογουμένως – έριξε στο γήπεδο τον Γκάλο, αντί του Μπακασέτα.

Ταυτόχρονα, μετέτρεψε το σχηματισμό σε 3-4-3, δίνοντας όλη την πλευρά σε Γκάλο και Χουλτ. Αμέσως μετά, ήρθε και η είσοδος του Μπογέ για να ενισχυθεί η επιθετική γραμμή, με τον Μάνταλο να οπισθοχωρεί και να πηγαίνει δίπλα στον Σιμόες. Βέβαια, όλο αυτό δεν κράτησε πολύ, καθώς η αποχώρηση του Μπακάκη μετέτρεψε και πάλι το σχήμα σε 4-2-3-1. Ωστόσο, τίποτε δεν άλλαξε και η ΑΕΚ έχασε και το κύπελλο.

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Μπάρκας, Μπακάκης (80’ Γαλανόπουλος), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Κρίστισιτς (76΄Μπογέ), Σιμόες, Μπακασέτας (71’ Γκάλο), Λιβάγια, Μάνταλος, Πόνσε

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Κάνιας, Σάκχοφ, Ζαμπά (66’ Λημνιός), Πέλκας (80’ Ολιβέϊρα), Μπίσεσβαρ (90’+ Ινγκασον), Ακπομ

Ο Γερμανός Ζβάιερ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Οικονόμου (26’), Λιβάγια (29’), Κρίστισιτς (43’), Πόνσε (67’), Γκάλο (90’+), Ακπομ (38’).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ