Αν έχετε ΔΙΕΥΡΑ ή ΜΟΝΟΛΕΠΤΑ στο ΣΠΙΤΙ σας παρατηρήστε τα KAΛΑ!!!- Μπορεί να αξίζουν ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ…

124

Και ποιος δεν έχει ονειρευτεί να γινόταν πλούσιος γρήγορα; Φαίνεται ότι μερικές φορές το μόνο που έχετε να κάνετε είναι λίγο καθάρισμα. Χάρη στους διαδικτυακούς πλειστηριασμούς και τα κοινωνικά δίκτυα, μπορείτε να πουλήσετε καθημερινά αντικείμενα για υψηλές τιμές.

Δείτε παρακάτω τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα:

Βίντατζ τρόφιμαΟι λάτρεις του γκουρμέ και οι συλλέκτες πληρώνουν μεγάλα ποσά για περιορισμένες σειρές προϊόντων ή για αναμνηστικά προϊόντα, όπως παλιά κουτιά δημητριακών ή σάλτσας Szechuan, το ενδιαφέρον για την οποία αυξήθηκε χάρη στα κοινωνικά δίκτυα. Στην φωτογραφία απεικονίζονται ενεργειακά ποτά από την περιορισμένη συλλογή του Michael Jordan, τα οποία ο πωλητής εκτιμά στις 16.000 χιλιάδες δολάρια.

Πρώτες και σπάνιες εκδόσειςΗ πρώτη έκδοση του θρυλικού «Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος» της J.K. Rowling εκδόθηκε σε 500 αντίτυπα με τυπογραφικό στο όνομα της συγγραφέως. Σήμερα πρόκειται για μια σπάνια έκδοση: πουλήθηκε σε πλειστηριασμό γα 43.500 λίρες.

Μοναδικά κινητά

Αν είχατε κάποια περίοδο τρέλα με την τεχνολογία, πιθανόν να έχετε κανά δυο άχρηστα κινητά. Για παράδειγμα, η πρώτη γενιά των iPhone ή τα τεράστια κινητά του ’80 και του ’90 πωλούνται για μερικές χιλιάδες δολάρια. Σε αυτή την περίπτωση, εκτιμάται η εμφάνιση και η λειτουργικότητα του κινητού. Για παράδειγμα, πωλουνται 2 iPhone 2G στην συσκευασία τους για 12.999 δολάρια.

Παλιές παιχνιδοσυσκευές

Οι πρώτες συσκευές παιχνιδιών της ψηφιακής εποχής πωλούνται σήμερα ακριβά. Φυσικά, πρέπει να δουλεύουν και είναι καλύτερο να μην έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ. Οι πιο δημοφιλείς είναι τα Tamagotchi (ως και 2.000 δολάρια), το φορητό Game boy (ως και 6.500 δολάρια) και φυσικά το αστέρι των πλειστηριασμών, το Nintendo NES με τα χειριστήρια.

Σπάνια παιχνίδιαΕίστε φαν των Lego; Τότε αξίζει να κοιτάξετε αν έχετε κάτι μοναδικό. Κοιτάξτε επίσης για Furby (ως και 1.000 δολάρια) και μοναδικούς μπλε λούτρινους ελέφαντες. Όσο για τα Lego, το πρωτότυπο του Darth Vader πουλήθηκε για σχεδόν 9.999 δολάρια. Τα παιχνίδια της Kinder έκπληξης δεν είναι ακόμα πολύτιμα, αλλά ποιος ξέρει;

Παραδοσιακά συλλεκτικά αντικείμεναΗ λέξη συλλογή συχνά σχετίζεται με νομίσματα, γραμματόσημα ή κάρτες. Σε αυτή την περίπτωση, η αξία ενός αντικειμένου καθορίζεται από την εμφάνιση και τον αριθμό αντιτύπων. Για παράδειγμα, μία από τις πιο πολύτιμες κάρτες είναι η Pikachu Illustrator. Υπάρχουν μόλις 6 στον κόσμο και η τιμή τους φτάνει τα 150.000 δολάρια. Όσο για τα κέρματα, υπάρχουν χιλιάδες πηγές που μπορούν να σας βοηθήσουν να καθορίσετε την αξία ενός κέρματος.

Πολύ σπάνια βινύλια

Μερικές φορές το εξώφυλλο είναι σημαντικότερο από το εσωτερικό. Για παράδειγμα, ένα αντίγραφο του “Yesterday and Today” των Beatles με σκανδαλώδες εξώφυλλο θεωρείται σπάνιο. Φοράνε λευκές ποδιές χασάπη με ακέφαλες κούκλες και κομμάτια ωμού κρέατος, γι’αυτό και αποκαλείται «Το εξώφυλλο του χασάπη». Το τέλειο βινύλιο με αυτό το εξώφυλλο πουλήθηκε για 125.000 δολάρια.

Σπάνια νομίσματα

Το 2007 κυκλοφόρησε νόμισμα των 2 ευρώ αφιερωμένο στην Grace Kelly και κοστίζει 600-1.000 ευρώ. Φτιάχτηκαν μόνο 20.000 αντίτυπα. Τα κέρματα του 1 λεπτού που κυκλοφόρησαν στην Ιταλία 15 χρόνια πριν κοστίζουν 6.000 ευρώ. Γιατί; Αυτά τα νομίσματα έχουν το ίδιο σχέδιο με τα κέρματα των 2 λεπτών.

makeleio.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ