Αν έχετε στο σπίτι σας αυτό το φυτό, πρέπει να το απομακρύνετε άμεσα – Είναι δηλητηριώδες!!!

225
Οι περισσότεροι από μας θα συμφωνήσουν πως κάθε σπίτι χρειάζεται λίγο πράσινο και υπάρχουν και μερικοί που θα ήθελαν το σπίτι τους να μοιάζει με τροπικό δάσος.
Ωστόσο, παρόλο που υπάρχουν κάποια φυτά που είναι πολύ ωφέλιμα για τον άνθρωπο, υπάρχουν και κάποια που μπορούν να κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Διαβάστε προσεκτικά:

‘Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΒΑΛΕ ΕΝΑ ΦΥΛΛΟ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΡΗΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΑΣΦΥΞΙΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΕΝΗΛΙΚΟ ΣΕ 15. ΕΑΝ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΤΕ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΟΝΙΜΗ ΤΥΦΛΩΣΗ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΑΣ ΑΜΕΣΑ.’

Κάπως έτσι ξεκίνησε ένα κίνημα με σκοπό να διαμοιραστούν πολύτιμες πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να σωθούν οι ζωές πολλών ανθρώπων. Ξεκίνησε ενώ ο 5χρονος Esteban έπαιζε: πήγε και είπε στην μητέρα του πως ένιωθε άσχημα.

Εκείνη νόμιζε πως ήταν από κούραση ή πως δεν είχε χωνέψει καλά. Ωστόσο, ξεκίνησε να ανησυχεί όταν είδε το χρώμα του δέρματός του να αλλάζει και τον γιο της να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Κάλεσε αμέσως το ασθενοφόρο, το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου του έκαναν εισαγωγή για δηλητηρίαση. Κανείς δεν ήξερε τι συνέβαινε και αυτές οι στιγμές ήταν πολύ δύσκολες για όλους.

Μετά από μισή ώρα, ο γιατρός έφυγε από το δωμάτιο και ενημέρωσε την μητέρα του πως ο γιος της είχε πεθάνει και πως πιθανώς να ευθυνόταν κάτι που είχε φάει. Εκείνη σοκαρίστηκε και δεν είχε ιδέα τι είχε προκαλέσει την δηλητηρίαση.

Έτσι, ο γιατρός ζήτησε να γίνουν αιματολογικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα έδειξαν μεγάλες ποσότητες οξαλικού ασβεστίου. Το χημικό αυτό βρίσκεται σε ένα φυτό γνωστό και ως Ντιφενμπάχια.

Είναι ένα φυτό που υπάρχει συνήθως μέσα σε σπίτια λόγω της αντοχής και των ελάχιστων αναγκών του. Δεν χρειάζεται πολύ ήλιο και έτσι μπορεί να είναι και στην σκιά, είτε σε σπίτια, είτε γραφεία.

Θα πρέπει όμως κανείς να είναι πολύ προσεκτικός όταν έχει αυτό το φυτό, ειδικά αν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι, γιατί είναι πολύ δηλητηριώδες εάν φαγωθεί.

Σύμφωνα με δεδομένα από τις ΗΠΑ, το 2006 υπήρξαν 64,250 καταγεγραμμένα περιστατικά δηλητηρίασης από αυτά τα φυτά, με το 75% των περιπτώσεων να είναι παιδιά κάτω των 5 ετών.

Εάν κάποιος πάθει δηλητηρίαση από αυτό το φυτό θα πρέπει αμέσως να καθαρίσει το στόμα και τα μάτια του με ένα κρύο, υγρό πανί και στην συνέχεια να πιει γάλα. Μετά, θα πρέπει να μεταφερθεί άμεσα σε έναν ειδικό.

Τα χημικά που παράγει αυτό το φυτό είναι πολύ επικίνδυνα και μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στον θάνατο. Μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες έτσι ώστε όλοι να μάθουν για τους πιθανούς κινδύνους αυτού του φυτού.

πηγή-argolikeseidhseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here