Απειλεί την Ελλάδα ο Τσαβούσογλου με πρόκληση «ατυχήματος» στο Αιγαίο…

121

Με την πρόκληση «ατυχήματος» στο Αιγαίο απείλησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς η Άγκυρα φροντίζει να υπενθυμίζει καθημερινά τις αξιώσεις της τουρκικής αστικής τάξης.

«Σήμερα στο Αιγαίο δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα. Και στέλνουμε μια προειδοποίηση στην Ελλάδα. Έχετε ένα κακομαθημένο παιδί. Έτσι αποκαλούν τον υπουργό Άμυνάς τους, και λένε “έχουμε ένα κακομαθημένο παιδί”. Ε, τότε συγκρατήστε το “κακομαθημένο σας παιδί”, για να μην προκληθεί κάποιο ατύχημα από τις δυνάμεις ασφαλείας μας», ανέφερε.

Κατόπιν όλων αυτών, ο Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε πως τα λεγόμενά του «είναι μια πολύ φιλική προειδοποίηση», καθώς «δεν υπάρχει κανένα όφελος και δεν θα σας φέρει κανένα κέρδος η αύξηση της έντασης με δηλώσεις ή να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως η Άγκυρα θα συνεχίζει την προάσπιση των συμφερόντων της στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, υπενθυμίζοντας το casus beli που ισχύει σε περίπτωση επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ