Απόστολος Παπαφωτίου “επίσκεψη σπουδαστών του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα στο αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου”-φωτό

94

Η βασιλική του Αγίου Λεωνίδη, το καλλίστευμα της Παλαιοχριστιανικής Αρχιτεκτονικής και η μεγαλύτερη – μέχρι σήμερα – παλαιοχριστιανική βασιλική στο χώρο της Μεσογείου, μαζί με το αρχαίο Λιμάνι Λεχαίου ως μια ενότητα είναι πόλος έλξης των επισκεπτών.

Στην περιοχή του λιμανιού αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο η Ιστορία της Κορίνθου και της Ελλάδος από τον 7ο π.Χ. αιώνα και μετά.
Έτσι μια ομάδα 14 σπουδαστών του Πανεπιστημίου Notre Dame της Ιντιάνα (Η.Π.Α.) με τον καθηγητή τους κ. Robin Rhodes ξεναγήθηκαν από τον Απόστολο Ε. Παπαφωτίου στη βασιλική και στον αρχαίο Λιμάνι το Σάββατο 26 Μαΐου 2018. 
Η επίσκεψη εντάσσεται στο Διεθνές πρόγραμμα με εθνικό τίτλο “Ελληνική Τέχνη & Περιβάλλον”, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Robin Rhodes της Σχολής Καλών Τεχνών του τμήματος Αρχιτεκτονικής. Βάσει του προγράμματος, κάθε δόμημα δεν εξετάζεται ως αυτοτελής κατασκευή στο χώρο, αλλά σε συνάρτηση με το γενικότερο περιβάλλον, ως έκφραση κοινωνικών, οικονομικών και πολιτιστικών διεργασιών που συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ