Ντροπή- από τον Δεκέμβριο του 2013 οι κάτοικοι της Νεμέας φωνάζουν για το έργο που “θυμήθηκε” σήμερα ο Τατούλης-φωτό

94

Δημοπρατήθηκε με υπογραφή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη το σπουδαίο έργο του κόμβου της Αρχαίας Νεμέας,προϋπολογισμού 360.000 ευρώ.
«Κάνουμε πράξη μια ακόμα δέσμευσή μας, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής» τόνισε ο Πέτρος Τατούλης και σημείωσε την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου σε μια σπουδαία περιοχή αρχαιολογικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.
Σκοπός του παρόντος έργου είναι η διαμόρφωση της περιοχής του ισόπεδου κόμβου της εισόδου στην Αρχαία Νεμέα έτσι ώστε όλες οι κινήσεις να γίνονται με ασφάλεια, και να επιτευχθεί η ενοποίηση των αρχαιολογικών σημείων ενδιαφέροντος ώστε να μπορούν οι επισκέπτες να μετακινούνται με ασφάλεια από τον ένα χώρο στον άλλο.

Παραθέτουμε την επιστολή διαμαρτυρίας:Δεκέμβριος του 2013

Διαμαρτυρία προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου από τους κατοίκους Αρχαίας Νεμέας και όλης της περιοχής Νεμέας που χρησιμοποιούν τον κεντρικό δρόμο εισόδου για το χωριό, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα επισκέψιμα οινοποιεία.

Kύριοι,

Τον Δεκέμβριο του 2013, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, η μία πλευρά του δρόμου υπέστη κατολισθήσεις θανάσιμα επικίνδυνες, τόσο για τους περαστικούς και τα τουριστικά λεωφορεία  που επισκέπτονται το Μουσείο και το Στάδιο της Αρχαίας Νεμέας , όσο και για τους αγρότες που περνούν δύο και τρεις φορές την ημέρα για να πάνε στα κτήματά τους.

Παρά τις υποσχέσεις που έδωσαν από τις προηγούμενες εκλογές, τόσο η παράταξη Π. Τατούλη, όσο και του ΓΔέδε, ότι το έργο θα γινόταν άμεσα, το ενέταξαν πριν τρία χρόνια περίπου στον προυπολογισμό μαζί με την κυκλική πλατεία που θα γινόταν στην είσοδο του χωριού και δημοσιεύτηκε στο έντυπο της Περιφέρειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Καλλίρης και η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποσχέθηκε και αυτός, αλλά δυστυχώς όλα έμειναν στο “ΘΑ” .

Οι μηχανικοί της Περιφέρειας ζήτησαν να τους δοθούν υπεύθυνες δηλώσεις αδειών από τους γύρω ιδιοκτήτες για να μπορούν να εργαστούν τα συνεργεία.Ο Πρόεδρος της Αρχαίας Νεμέας Ν. Παπαδόπουλος εξασφάλισε άμεσα τις υπεύθυνες δηλώσεις και μάλιστα δύο φορές, διότι τις πρώτες τις έχασαν.

Από το γεγονός των κατολισθήσεων έχουν περάσει πάνω από πέντε χρόνια.

Παρά τις τόσες διαμαρτυρίες μας ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Σε λίγες ημέρες οι ίδιοι θα αρχίσετε να ζητάτε την ψήφο των αγανακτισμένων κατοίκων, τους οποίους έχετε αφήσει πέντε χρόνια με καθημερινό κίνδυνο να χαθεί κάποιος συντοπίτης μας.

Κύριοι,

Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ να ξεκινήσει το έργο!

Με εντολή Δημάρχου,

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αρχαίας Νεμέας

Νικόλαος Κ. Παπαδόπουλος

korinthosTV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here